Omzet Alnatura met 16% toegenomen

De Duitse biologische supermarktketen Alnatura groeit nog steeds sterk, zo blijkt uit de bedrijfsresultaten van boekjaar 2013/14 die het bedrijf afgelopen donderdag 20 november presenteerde. Dertig jaar na oprichting noteerde de bio-handelsonderneming in het boekjaar 2013/2014 een omzet van 689 miljoen euro. Dit boekjaar eindigde op 30 september 2014. Dit betekent een stijging van 16 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Hiermee ligt de omzetgroei duidelijk boven het gemiddelde van de Duitse biologische markt (in 2013: 7 procent).


Alnatura-filiaal in Regenburg.

Ook het aantal winkels nam in boekjaar 2013/14 toe. Er kwamen er tien bij en daarmee kwam het totaalaantal op 89 filialen, verdeeld over 41 steden. In het afgelopen jaar opende Alnatura winkels in München, Berlijn, Keulen, Karlsruhe, Ulm, Ravensburg en Freiburg. Voor het lopende boekjaar staan tien nieuwe filialen gepland, onder meer in Düsseldorf, Potsdam, Bensheim, Berlijn, München en Hamburg.

Voor meer informatie: www.alnatura.de

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.