Judith Krops in Nagele:

"Voor elke kilo bio-witlof is een bestemming, dat spreekt ons aan"

Judith en Johann Krops telen in Nagele het hele jaar door biologische witlof. De teelt van witlof bestaat uit twee fasen. In de eerste fase worden de wortels, ook wel pennen genoemd, in de volle grond geteeld. Dit wordt gedaan door biologische akkerbouwers. De pennen worden na de oogst koel bewaard totdat ze in de donkere cellen van Wiltlofkrops mogen groeien tot witlof. René Eijsink van Ik boer goed heeft deze video gemaakt in opdracht van BioRomeo:

Witlofkrops-IBG from René Eijsink on Vimeo.

In de video nemen we eerst een kijkje op het land en daarna in de verwerking. Judith: "De witlofkrop gebruiken we. En het blad en de witlofpen waar de witlof vanaf komt, wordt verwerkt tot veevoer. Dus we hebben eigenlijk geen restafval. Zo'n witlofpen is eigenlijk een beetje een dode pen, zo ziet het er uit, en dat daar dan in 25 dagen tijd een witlofkropje uit groeit, dat vind ik wel bijzonder."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.