Rode kool vers van het land en kabeljauw die een paar uur eerder nog in zee zwom. Dat is Boerschappen, een initiatief van Stéphanie Vellekoop en Stijn Markusse. Elke keer wordt er een pakket met vers en eerlijk eten van lokale boeren samengesteld en dat blijkt een enorm succes in Breda.

Ruim een jaar geleden begon het tweetal met het samenstellen een pakket pure producten van de boer met vlees, vis, groente, fruit en zuivel.

Bij de boer zelf shoppen

Stéphanie en Stijn wilden geen bewerkte producten meer in de supermarkt kopen. Maar de kosten van biologisch voedsel pasten niet in het budget. Samen met zo'n tien vrienden bedachten ze daarom om de producten zelf bij de boer te gaan halen. Vers en eerlijk. Inmiddels zijn er wekelijks 450 klanten die op maandag- of donderdagavond een Boerschappenpakket komen halen.

Zo wordt er bij boer Adri Oppers verse seizoengroente gehaald. 's Morgens nog op het land, 's avonds in het Boerschappenpakket. Oppers heeft zo'n vijftig soorten groente op zijn land staan, elke week dus iets anders in het pakket.

Puur vlees

Bij boer Corné van Roessel wordt het vlees verwerkt. Dat is niet altijd dagvers omdat sommige stukken vlees moeten rijpen voor de beste smaak. Maar één ding is zeker, het is eerlijk en puur vlees.

Het pakket bestaat uit twee keer vlees, één keer vis, diverse groente en fruit, zuivel, eieren en broodbeleg. De kosten zijn dertig euro voor twee personen. En dat is volgens de kopers niet duurder dan in de supermarkt. De basis van zo'n drie avondmaaltijden zit in een pakket.

Voor meer informatie: www.boerschappen.nl

Bron: Omroep Brabant