Plantaardig smullen in de Wolkenfabriek

'Hoezo plantaardig?' Dat is de vraag die Boele Ytsma van De Planteneter regelmatig gesteld krijgt als hij vertelt over zijn plantaardige lifestyle. In de komende wintermaanden zullen daar vijf verschillende antwoorden op gegeven worden tijdens vijf lezingen met overvloedige plantaardige maaltijden in de Groninger Wolkenfabriek (20 november, 18 december, 15 januari, 19 februari en 19 maart). Vijf avonden boordevol smaken en geuren, feiten en vooroordelen, open deuren en eyeopeners.

Verse Aarde

Van november tot maart wordt in de voormalige suikerfabriek elke maand op de derde donderdag een verrassend driegangenmenu opgediend door kokkin Sofie van Rhijn. Zij laat proeven hoe lekker en gevarieerd plantaardig eten kan zijn. Sofie kookt volledig plantaardige gerechten van (dag)verse seizoensproducten uit eigen tuin, uit de natuur en van lokale fruittelers en kwekers. Ze is eigenaar van het restaurant Verse Aarde bij Galerie Waarkunst in 't Waar. Nu kunnen ook 'stadjers' met haar kookkunsten kennismaken tijdens de vijf donderdagavonden in De Wolkenfabriek.Ytsma zal tijdens de avonden spreken over de relatie tussen voeding en gezondheid, voeding en duurzaamheid, voeding en sport en de praktische invulling van een plantaardige lifestyle. De laatste avond is een kookworkshop door Sofie.

Antwoorden en pioniers

Boele Ytsma schreef de bestseller Ik ben een planteneter. Net als jij en is de oprichter van het bedrijf De Planteneter. Hij ziet het eten van groente en fruit, granen en peulvruchten, noten en zaden als het antwoord op de grote problemen van deze tijd. Mensen worden er gezonder, sterker en ouder van, dieren hoeven er niet voor te lijden en de aarde wordt op die manier niet langer uitgeput. "Goed beschouwd is het beter voor alles en iedereen", zegt Ytsma stellig.

Daarom is hij er ook van overtuigd dat de plantaardige lifestyle de toekomst heeft. Hij noemt de planteneters van vandaag de pioniers van de lifestyle van morgen. In het afgelopen jaar heeft hij een tour met lezingen door Nederland gemaakt en hij ziet de, wat hij noemt 'plantaardige revolutie' snel groeien. "Iedereen die zelf de stap durft te zetten, steekt binnen een jaar een aantal anderen aan", vertelt hij enthousiast. "Dan kun je wel uitrekenen hoe snel het gaat."

Hoe ambitieus Ytsma is blijkt uit zijn missie: 1 miljoen Nederlanders laten kennismaken met de plantaardige lifestyle. Met de vijf avonden van 'Hoezo plantaardig' hoopt hij samen met Sofie van Rhijn een grote stap te kunnen zetten om Noordelingen te winnen voor deze natuurlijke lifestyle.

Klik hier voor de voorkant van de flyer en hier voor de achterkant.

Voor meer informatie: www.hoezoplantaardig.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.