28 november op Stadboerderij in Almere

Benefietlunch voor Mr. Humus met Tom, Tineke, Lisette, en u?

Mr Humus nodigt u uit voor een benefietlunch in de koeienstal van Tom en Tineke om de petitie Help Humus te lanceren. Diverse sprekers, waaronder sprekersprijswinnaar Lisette Thooft, lunchen mee om hun glas te heffen op de vruchtbaarheid van Mr. Humus. Help Humus is een actie van Down2Earth om in het Jaar van de Bodems het belang van humus wereldkundig te maken. De lunch wordt gehouden op vrijdagmiddag 28 november, van 11:30 tot 14:00 uur op de Stadsboerderij in Almere.
 
Mr. Humus staat symbool voor humus: de mix aan micro-organisme die ervoor zorgt dat landbouwgrond vruchtbaar en veerkrachtig is. Tom Saat en Tineke van den Berg, biodynamisch boer en boerin op Stadsboerderij Almere, koesteren hun humus. Tom: "Hoe meer humus hoe beter. Het brengt de bodem tot leven, en zorgt er zo voor dat onze gewassen evenwichtig en gezond kunnen groeien." Het is belangrijk dat steeds meer boeren rekening gaan houden met de humus in hun akkers. Door kunstmest, bestrijdingsmiddelen en monoculturen slaat de erosie toe en gaat de humus in hun bodems verloren en mist de bodem steeds meer veerkracht. De FAO becijfert dat wereldwijd bodems door erosie verloren gaan in een tempo van 30 voetbalvelden per minuut; de landbouw is verantwoordelijk voor 75% van die erosie. Omdat een kwart van de landbouwgrond door erosie acuut bedreigd wordt, is 2015 door de VN uitgeroepen tot het Internationale Jaar van de Bodems. Ook in ons land is de bodemvruchtbaarheid bedreigd.
 
Onder het motto Help Humus wil actiecomité Down2Earth het belang van humus aan alle burgers en consumenten bekendmaken. De mascotte Mr. Humus is op verzoek van Down2Earth door Pool-Worldwide in het leven geroepen om het verhaal van humus te vertellen. Mensen kunnen Mr. Humus steunen door de petitie op www.helphumus.nl te tekenen. Daarnaast worden mensen opgeroepen om de 'aarde gezond te eten' door te kiezen voor voeding die geproduceerd is door boeren die hun bodem gezond boeren. Jan Diek van Mansvelt, voorzitter van Down2Earth: "Achter elk winkelschap staat een boer, achter elke boer ligt zijn grond. Als wij als consument de boer uitknijpen, kan de boer niet anders dan zijn grond uitknijpen. Het is aan ons, de consument, om te zorgen dat de boeren goed met hun grond kunnen omgaan. Die keuze mogen we niet overlaten aan de overheid, wetenschappers en fabrieksdirecteuren."
 
De benefietlunch heeft als doel om de actie Help Humus te lanceren. Diverse sprekers, waaronder sprekersprijswinnaar Lisette Thooft, zullen hun glas heffen op de gezondheid van Mr. Humus en de bodemheld ludiek en inhoudelijk toespreken. Mr. Humus is zelf ook aanwezig via de bio-dynamische dranken en spijzen waarmee de tafel rijkelijk gedekt is. Het belooft letterlijk en figuurlijk een warm event te worden, met heel veel betrokken mensen en flakkerende vuurkorven. U bent ook van harte welkom! Meld u vóór 25 november aan via helphumus@down2earth.nu, zodat de organisatie u gastvrij kan ontvangen.
 
Wat: Benefietlunch voor Mr. Humus
Wanneer: Vrijdagmiddag 28 november van 11:30 tot 14:00 uur
Waar: Stadsboerderij Almere, Kemphaanpad 14, 1358 AC Almere
Prijs: Een vrije gift
Voor wie: Iedereen die fan is of wil worden van Mr. Humus
Meer informatie: www.helphumus.nl
Aanmelding: via helphumus@down2earth.nu

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.