Kolibri Logistiek bezoekt onoff spices! in Thailand

René Gouw van Kolibri Logistiek heeft een bezoek gebracht aan onoff spices! in Thailand. Kolibri is de logistieke partner van de producent van biologische gemaksproducten voor het bereiden van authentieke Thaise maaltijden. Guido Verboeket doet verslag:

Kolibri Logistiek bezoekt onoff spices! in Thailand
Op 19 oktober vertrokken René Gouw, directeur van Kolibri Logistiek, en zijn vrouw Saskia voor een week naar Thailand. Een spannende reis, want het goed verzorgd achterlaten van een logistiek bedrijf én drie kinderen is geen gemakkelijke zaak. Maar de uitnodiging door Onno Stienen, eigenaar van onoff spices! om een bezoek te brengen aan Thailand en deel te nemen aan het Galadiner van de NTCC, de Nederlands-Thaise Kamer van Koophandel in Bangkok, konden en wilden zij uiteraard niet afslaan. Een uitgelezen kans om kennis te maken met de overweldigende metropool Bangkok, de prachtige Thaise stranden, de wereldberoemde Thaise keuken, én natuurlijk met de Nederlandse ondernemers in Thailand.

onoff spices! produceert in Thailand biologische gemaksproducten voor het bereiden van authentieke Thaise maaltijden, zoals curry's, soepen en wokmaaltijden en zijn te koop in Nederlandse bio-winkels. Na jaren van voorbereiding, zocht Onno Stienen in 2011 een logistieke partner in Nederland voor de verzending van de eerste producten binnen Nederland en kwam uit bij René Gouw. Kolibri Logistiek bleek voor Onno een onmisbare schakel in het hele logistieke proces vanaf de productie op de biologische boerderijen in Thailand tot aan de winkelschappen in Nederland. De producten van onoff spices! vielen in de smaak bij de Nederlandse consument en onoff spices! maakte een onstuimige groei door. Onno Stienen zegt daarover: “René is mijn logistieke duizendpoot in Nederland. Zonder hem zou onoff spices! een dergelijke groei niet hebben kunnen doormaken. Daarom besloot ik om hem en Saskia uit te nodigen om een kijkje te komen nemen in Thailand, als dank voor alle goede hulp die zij ons in de afgelopen jaren hebben geboden."


Onno op de farm in Thailand.

Bangkok

Op maandagochtend werden René en Saskia op de luchthaven verwelkomd door Onno. Hij loodste hen door alle drukte heen naar hun hotel in het centrum van Bangkok en liet hen de eerste dag kennismaken met de vele verschillende gezichten van Bangkok en uiteraard met de enorme gevarieerdheid aan eten. Want de Thaise keuken is natuurlijk het specialisme van onoff spices!

Gala diner NTCC

Het hoogtepunt van het verblijf in Bangkok was het Galadiner van de NTCC. Deze Nederlandse Kamer van Koophandel behartigt de belangen van de Nederlandse grote en middelgrote ondernemingen in Thailand. Dit jaarlijkse terugkerende evenement stond deze keer in het teken van James Bond. Alle 500 gasten maakten in James Bond tenue hun opwachting in het majestueuze Grand Hyatt Erawan Hotel. De gasten aan de tafel van onoff spices! waren allemaal genodigden van Onno. René en Saskia konden zo kennismaken met de medewerkers en adviseurs van onoff spices! en met de directie van de Thaise fabriek waar onoff spices! mee samenwerkt. De avond werd geopend door de Nederlandse ambassadeur. De muziek werd verzorgd door de Nederlandse band B2F en de Nederlandse, in Bangkok woonachtige, zangeres Athalie de Koning. Een fantastisch hoogstaand viergangendiner in James Bond stijl volgde, afgewisseld met voordrachten en optredens, waaronder een waarachtige James Bond vechtscène. Na afloop van het diner werd een aantal prijzen uitgereikt aan ondernemers die zich dit jaar extra bewezen hadden, net zoals een jaar eerder, toen Onno de Entrepreneur Award won, de prijs voor de beste Nederlandse ondernemer in Thailand.


René en Onno voor de James Bond auto die in ijs kan veranderen!

Skal-certificaat

Op woensdagochtend bezocht René een biologische supermarkt in Bangkok. De magazijnopslag van Kolibri Logistiek is Skal gecertificeerd en mag dus de door de Europese Unie gecertificeerde biologische producten verwerken. René wilde daarom graag meer weten over biologische producten in Azië en merkte tot zijn verbazing op dat deze winkel niet onderdeed voor de moderne biologische winkels in Europa. Hij zag daarmee bevestigd dat ook in Azië de markt voor biologische producten rijzende is en voelde zich daarmee gesteund in zijn plannen om zich nog verder te gaan specialiseren in de logistiek van biologische producten.

Daarna vertrok het gezelschap naar Hua Hin, de plaats waar Onno woont. René en Saskia: "Wij hebben eigenlijk maar één woord voor Bangkok: 'overweldigend'. Alles is zoveel groter en zoveel drukker dan in Nederland. Wij hebben twee fantastische en heel bijzondere dagen meegemaakt in Bangkok, maar om heel eerlijk te zijn vonden we het ook een opluchting om naar het veel rustigere Hua Hin te gaan, een populaire badplaats, drie uur rijden ten zuiden van Bangkok."

Hua Hin

Tijdens de drie daaropvolgende dagen genoten zij van de prachtige omgeving van Hua Hin. René oefende zijn passie hardlopen uit op het strand, ze maakten een boottocht over zee en door een vissershaven, ze brachten een bezoek aan een grot, ze bezochten avondmarkten, en uiteraard genoten ze vele malen van een Thaise maaltijd. Daarnaast waren er natuurlijk ook vele gesprekken over het werk, want zowel Onno als René zijn ondernemer in hart en nieren en delen de passie voor hun zaak.

Met groot genoegen kijken René en Saskia terug op hun reis naar Thailand. "Het is heel bijzonder dat wij de gelegenheid hebben gekregen om te zien waar Onno woont en werkt en zijn hem heel dankbaar hiervoor. Het is een fantastische ervaring geweest die wij zeker nooit zullen vergeten. Nu gaan we weer terug naar de dagelijkse gang van zaken met ons bedrijf en gezin in Nederland, die wij stiekem toch ook best wel gemist hebben."

Voor meer informatie: www.onoffspices.nl en www.kolibrilogistiek.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven