Blije beesten en betaalbaar vlees

Biologisch varkensvlees van koopeenvarken.nl

Het kon na het succes van koopeenkoe.nl niet uitblijven: koopeenvarken.nl. Door middel van online crowdbutching koopt men een vleespakket afkomstig van een varken dat een fijn leven vol modderbaden en goed voer heeft gehad. De varkens van koopeenvarken.nl hebben bovendien extra lang mogen groeien en zijn van een smakelijk ras dat ook wel het Nederlandse Ibericovarken wordt genoemd. Dat is dus lekker, voor zowel mens als dier. Omdat koopeenvarken.nl van de boer direct aan de consument levert, is het vlees ook nog eens goed betaalbaar.

Het is niet alleen een logisch gevolg op het zeer succesvolle koopeenkoe.nl, maar tevens een protest tegen de bio-industrie: koopeenvarken.nl. Varkens zijn makkelijk te houden dieren en zijn daarmee geliefd in de bio-industrie. Maar de varkens van koopeenvarken.nl hebben voldoende ruimte om te spelen en te rennen, zowel binnen als buiten. Ze eten gezonde zaken als (biologische) granen, stro en gemalen maïs. Bovendien mogen ze langer groeien, tot een gewicht van dik 90 kilo. En dat is niet alleen fijn voor de varkens, die kwaliteit van leven komt ook de smaak van het vlees ten goede. Op de website van koopeenvarken.nl zal een filmpje te zien zijn waarop te zien is hoe de varkens leven.


Smeuïg van smaak

De varkens van koopeenvarken.nl zijn zogenaamde Heldervarkens, een ras uit de Nederlandse achterhoek. Het Heldervarken wordt door chefkoks wel eens vergeleken met het Iberico varken, het Spaanse varken dat bekend staat om zijn smaakvolle vlees. Het vlees van het overigens veel betaalbaardere Heldervarken heeft net zo'n goede vlees/vet verhouding. Het is mooi gemarmerd, vast van structuur en zacht en smeuïg van smaak.

Betaalbaar en biologisch

Koopeenvarken.nl werkt hetzelfde als koopeenkoe.nl, via de website www.koopeenvarken.nl koopt men een deel van een varken dat op dat moment nog lekker rondscharrelt. Als het gehele varken is verkocht, wordt het geslacht en krijg je een pakket thuisgestuurd met daarin verschillende producten. Een pakket kost 99,95 euro en bevat maar liefst 7,85 kilo vlees. Er kunnen 28 maaltijden van worden gegeten. Gemiddeld kost het vlees dan per persoon per maaltijd 1,78 euro (de gemiddelde kiloprijs is 12,75 euro), het bewijs dat biologisch varkensvlees niet duur hoeft te zijn. In het vleespakket zit onder meer gehakt, varkensmedaillons, rollades, twee soorten worst, speklapjes, karbonades, ongepaneerde schnitzels en hamlapjes. De producten zijn geseald en niet in schaaltjes verpakt, waardoor het minder ruimte in de vriezer inneemt. Het vleespakket wordt geleverd in heel Nederland en gratis thuisbezorgd in de Randstad.

Ludiek cadeautje voor vleesliefhebbers: de KnorBon, waarmee een vleespakket van koopeenvarken.nl cadeau gedaan kan worden.


Algemene informatie

Bedenker en directeur van koopeenkoe.nl en koopeenvarken.nl Yvo Rijen (oprichter dekrat.nl en betrokken bij meerdere foodconcepten) realiseert ideeën op het gebied van food. Hij bedacht het concept van crowdbutching naar aanleiding van verschillende vleesschandalen en de wetenschap dat vlees soms jaren in grote vriescellen ligt te wachten tot het verkocht wordt. Zijn motto: eet minder vlees, maar eet goed en traceerbaar vlees.

Voor meer informatie: www.koopeenvarken.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven