Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"In het begin was het nog wel eens puzzelen"

Bioweb 10 jaar!

In november 2014 bestaat Bioweb alweer 10 jaar. Dit viert Bioweb in week 46 (9 tot en met 15 november) graag met al hun oude en nieuwe klanten. Speciaal voor de jubileum week hebben 10 Biowebbers, 10 producten met een verhaal geselecteerd, deze producten kan men met minimaal 10% korting bestellen.

Elke vrijdag verse producten van land naar klant

Al 10 jaar lang brengen Gerben, Carla, Catharinus en Jan Pieter elke vrijdag de producten van hun eigen biologische boerderij naar de mensen thuis. Tegenwoordig krijgen ze daarbij hulp van medewerkers. Om echt alles zelf te doen, is de webwinkel tegenwoordig te groot. Het concept is echter nog precies hetzelfde als 10 jaar geleden; producten kunnen tot woensdag 11:00 uur besteld worden via de webwinkel Bioweb.nl. De bestelde producten worden opgehaald bij collega boeren, bakker en molenaar om vervolgens ingepakt te worden in de kenmerkende groene Bioweb klapkratjes en op vrijdags aan huis bezorgd te worden.


Breed assortiment biologische producten

"In het allereerste begin was het nog wel eens puzzelen welke slasoort nu welke was", vertelt Catharinus. "Gingen we alle soorten sla eerst natellen", vult Gerben aan. Gerben en Catharinus zijn beide biologisch melkveehouder. Van kaas, melk en natuurlijk het vlees van eigen koeien daar hadden de heren wel verstand maar sla was toch een andere tak van sport. Jan Pieter is de akkerbouwer van de vier Bioweb oprichters, van een verrassende slasoort kijkt hij niet op. Sterker nog hij zoekt er juist naar! Regenboogpeen, gele tomaatjes, aardappelen, pompoenen, op zijn akkerbouwbedrijf It Griene Strân in Workum teelt hij diverse soorten groenten speciaal voor de webwinkel. Van collega boeren komt de bloemkool, spinazie, appelen, aardperen, kaas enzovoort. De biologische streekproducten worden aangevuld met producten als hagelslag, wijn, kindervoeding, en wat al niet meer zodat er bij Bioweb een compleet assortiment biologische boodschappen besteld kan worden. Nooit meer op zaterdag nog naar de supermarkt, maar alles in één keer thuisbezorgd.

Blijven innoveren

Heb je het na 10 jaar niet gezien zo'n webwinkel? Zouden jullie niet liever de hele dag met de koeien bezig zijn of op het land? 'Zeker niet!' is de eensgezinde mening van de Bioweb oprichters. "Het blijft als boer belangrijk om zelf je producten te kunnen vermarkten. Onafhankelijk van de grote supermarkt giganten. Daarnaast is het ook gewoon zeer leuk om mensen blij te maken met jouw eigen producten", aldus Gerben. Carla vult aan: "Bovendien zitten we nog vol ideeën, zo zijn we nu onder andere druk bezig met onze seizoensrecepten, in één klik kunnen mensen alle ingrediënten van een recept bestellen." Op naar de volgende 10 jaar dus!

Voor meer informatie: www.bioweb.nl
Publicatiedatum: