Internationaal congres Boerderijzuivel: 7 november

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders in 2014 wordt het jaarlijkse internationale congres van FACE (Farmhouse and Artisan Cheese & Dairy producers European Network) op vrijdag 7 november 2014 in Nederland gehouden.

Naast interessante lezingen zal er ook ruim gelegenheid zijn om met zelfkazers en zuivelbereiders uit binnen- en buitenland kennis te maken, van gedachten te wisselen en van producten te proeven.

Zie voor het uitgebreide programma van het congres de website van FACE: www.face-network.eu. Het congres is interessant voor een ieder die geïnteresseerd is in de boerderijzuivelsector. Voor een toelichting op de lezingen zie ommezijde.

Bent u professioneel betrokken bij de ambachtelijke zuivelbereiding? Dan biedt dit congres u een uitgesproken gelegenheid om nader kennis te maken met de Europese boerderijzuivelsector, u bent van harte welkom.

Lezingen over:
1. 'Moderne financiering'. Op dit moment is het voor veel MKB bedrijven, ook in de agrarische sector, lastig om financiering door een bank rond te krijgen. Hoe kijkt de financiële sector hier naar? En wat zijn de resultaten van alternatieve vormen van financiering zoals crowdfunding? Hiervoor komen de heer ing. J. van Beekhuizen, Rabobank Nederland en de heer B. Lubbers, crowdfunder/zelfzuivelaar aan het woord.
2. 'Productauthenticiteit'. Aandacht wordt geschonken aan de ontwikkeling van een analysemethode door het RIKILT waarmee vastgesteld kan worden of kaas is gemaakt van rauwe, gethermiseerde of gepasteuriseerde melk. Bovendien is er aandacht voor de basis van boerenkaas en boerderijzuivel in Nederland en innovaties op het gebied van stremsel en zuursel. Sprekers zijn mevrouw S. van Ruth, hoogleraar voedselauthenticiteit en dr. W. Meijer, CSK food enrichment.
3. 'Zuivel en gezondheid'. Het gezondheidsimago van zuivel is niet altijd positief. Maar wat is nu precies de rol van zuivel bij het ontstaan van hart- en vaatziekten? En hoe zit het met goede bacteriën in de darmen? Kan het eten van zuivelproducten helpen om die de overhand te laten krijgen? Ook komen rauwe melk en de mogelijke positieve effecten hiervan op de gezondheid aan de orde.
Sprekers zijn dr. Soedamah, dr. Zoetendal en professor dr. Van Neerven.

Wilt u het congres bijwonen?

U kunt zich tot 27 oktober 2014 aanmelden via www.BBZ100jaar.nl. Deelname (inclusief Zuivelbuffet) kost 100 euro en voor leden van de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders 50 euro.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven