
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Nederlandse exposanten verdiepen zich in de Spaanse markt tijdens Organic Food Iberia
- "Biologisch telen is niet altijd gemakkelijk en de werkdruk is enorm"
- "Zomerreductie houdt paddenstoelenaanbod in balans"
- "Maatwerkoplossing hoge WW-premie seizoensarbeid noodzakelijk"
- Vier verschillende zeewierondernemers winnen Seaweed Innovation Challenge
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Bestrijding wereldhonger nog abstract probleem voor consument
Een groter deel van de wereldbevolking heeft last van obesitas dan van ondervoeding. Desondanks hebben 870 miljoen mensen te weinig voedsel om gezond te kunnen leven. Plenty Food richt zich met name op het aanpakken van deze tegenstelling. "Enerzijds is er honger en anderzijds is er een sterk toenemende vleesconsumptie in de wereld", aldus Christine Burgemeester, woordvoerder van Plenty Food Nederland. "Voor elke kilo vlees wordt ruim zeven kilo graan of soja gebruikt. Dit is dus eten dat ook direct door de mens gegeten had kunnen worden." Uit het onderzoek blijkt dat consumenten in Nederland nog te weinig weten wat de gevolgen zijn voor de wereldvoedselverdeling wanneer ze kiezen voor een sterk op vlees georiënteerd dieet.
Veel obesitas wordt mede veroorzaakt door overvloedige vleesconsumptie. Plenty Food vindt dit eiwitverspilling en riep consumenten daarom op om op wereldvoedseldag (16 oktober) minder vlees en meer plantaardig voedsel te eten. Hierdoor wordt het eenzijdige vleesgeoriënteerde westerse voedselpatroon gezonder en komt er meer voedsel beschikbaar voor de mensen die nu nog dagelijks honger hebben of lijden aan ondervoeding.
In de supermarkten is het steeds eenvoudiger om te kiezen voor plantaardige alternatieven voor vlees. Zo zijn er in Europa steeds meer vegetarische producenten, die in hun eigen land sojabonen of lupine verbouwen. "Deze ontwikkelingen juichen wij toe. Het wordt steeds eenvoudiger rekening te houden met de vele hongerige mensen op aarde", aldus Christine.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-07 Nieuw: biologische BBQ-pakketten
- 2023-06-07 Studenten en dierenartsen verdiepen zich in biologische diervoeding
- 2023-06-05 Drie jaar undercover in de bio-industrie en vervolgens zelf verdacht van dierenmishandeling
- 2023-05-30 Voor iedere zeug een eigen bungalow
- 2023-05-25 Jersey rundvlees binnenkort ook bij 5 Odin winkels in Amsterdam
- 2023-05-10 Duitsland: Nieuwe veehouderijplannen hebben biologische varkenshouders te weinig te bieden
- 2023-05-10 Onderzoek rond reductie ammoniakemissies in de biologische veehouderij
- 2023-05-04 Mestoverschot? Niet in de biologische sector
- 2023-04-26 Nieuw boek bepleit arbeidsrechten voor dieren
- 2023-04-13 "Overconsumptie van rood vlees resulteert in veel extra gezondheidszorgkosten"
- 2023-03-31 Droge worst van zoetwateroesters
- 2023-03-07 Jersey stieren verkennen nieuwe hellingstal
- 2023-03-03 Bekertje bodem voor bioscoop-bezoekers
- 2023-03-01 Stressvrij slachten belangrijkste principe voor mobiele dodingsunit
- 2023-02-24 Rapport: ongeveer 12 procent veehouderijen heeft keurmerk
- 2023-02-20 Keuze voor biologisch vlees levert de Voedselbank cheque van 1500 euro op
- 2023-02-16 Volledig Duitse biologische varkensvleesketen met succes gelanceerd
- 2023-02-10 AR wil verder groeien in biologisch en neemt productielocatie over
- 2023-02-01 Nieuwe financieringsronde Beter Boeren
- 2023-01-30 Ketenkennisdialoog 'De smaken van duurzamer varkensvlees': 1 februari