Op zondag 28 september vond bij de biologisch-dynamische tuinderij De Kromme Lepel in Bergen op Zoom weer een Boeren Picknick voor het goede doel plaats. Het zonnige weer hielp mee aan een gezellig en goed bezocht evenement.
Peet geeft wat uitleg in het veld. Foto's: Elly Kellner.
Tussen 12:00 uur en 15:00 uur konden bezoekers met hun eigen kleedje en picknickmand een plekje op het land van tuindersechtpaar Peet en Elza de Krom bemachtigen om in het zonnetje hun lunch op te peuzelen. Jong en oud kwam op de picknick af om gewoon lekker buiten te zijn of om heel bewust met dit ludieke crowdfundingsevenement bij te dragen aan Stichting Grondbeheer. Peet en Elza organiseerden de Boeren Picknick om bewustzijn te creëren voor bio-dynamische landbouw en om geld op te halen voor Stichting Grondbeheer. Iedereen die kwam picknicken betaalde een symbolisch entreebedrag (volwassenen 6 euro en kinderen 3 euro) voor het stuk grond waarop ze mochten picknicken. Met deze zondagse Boeren Picknick is 842 euro opgehaald en daarmee kan Stichting Grondbeheer 140 vierkante meters bio-dynamische landbouwgrond aankopen, beheren en verpachten.
Naast lekker eten in het groen konden bezoekers ook een huifkarrit maken, een rondleiding volgen bij boer Peet, rondneuzen op het kleine marktje met bio-producten en luisteren naar de muziek van de akoestische folkband Hobo's Hope.
Voor meer informatie: www.stichtinggrondbeheer.nl
Abonneren
Vacatures
130 Picknickers tussen de gewassen bij De Kromme Lepel
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-22 Moestuinconcept onder glas groeit: bio-tomatenkwekerij omgebouwd
- 2023-09-22 "1 op de 4 mensen die gezond eet, verpest het met verkeerde tussendoortjes"
- 2023-09-22 Vraag naar biologische Libanese appelen en noten hoger dan aanbod
- 2023-09-21 Draag een boer aan voor de Gouden Leeuwerik 2023
- 2023-09-20 "Consument selectiever in kopen gesneden groenten en fruit"
- 2023-09-20 "Er is in Vlaanderen zeker nog potentieel voor duurzame en biologische foodboxen"
- 2023-09-20 Nieuwe versie eliminatiescenario ToBRFV in biologische teelt
- 2023-09-19 "Osteen mango’s zijn bijna op"
- 2023-09-19 "Bijna elk Oekraïens gezin op het platteland heeft wel enkele Juglans Regia bomen in de tuin staan"
- 2023-09-18 "Zonnepanelen op waterbassin is zinnig gebruik van de ruimte"
- 2023-09-18 Ruim 1 op de 3 Nederlandse volwassenen wil gezonder eten
- 2023-09-18 Ekovrienden mogen een kijkje nemen in de boomgaard van Maaike Bischot
- 2023-09-15 Petitie 'Red de Nederlandse appel' gestart
- 2023-09-15 "Biologisch loont, maar afzet is grootste uitdaging"
- 2023-09-15 "Geen overvloed, maar tekort aan blauwe bessen"
- 2023-09-15 Nieuwe lijn vers gesneden kruiden onder Vitalicious BIO-Organic label
- 2023-09-14 Dit zijn de highlights van de Open Field Demo Organic
- 2023-09-14 Bijzondere temperatuurschommelingen vragen om meer flexibiliteit binnen de keten
- 2023-09-14 "Vanaf 1 oktober gaat het eerste halffabricaat van halve en blokjes Hokkaido wintersquash-pompoen met schil de deur uit"
- 2023-09-13 "Snijderijen en horecagroothandels pakken Violetti goed op, alleen Nederlandse retail hapt nog niet toe"