Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

130 Picknickers tussen de gewassen bij De Kromme Lepel

Op zondag 28 september vond bij de biologisch-dynamische tuinderij De Kromme Lepel in Bergen op Zoom weer een Boeren Picknick voor het goede doel plaats. Het zonnige weer hielp mee aan een gezellig en goed bezocht evenement.


Peet geeft wat uitleg in het veld. Foto's: Elly Kellner.

Tussen 12:00 uur en 15:00 uur konden bezoekers met hun eigen kleedje en picknickmand een plekje op het land van tuindersechtpaar Peet en Elza de Krom bemachtigen om in het zonnetje hun lunch op te peuzelen. Jong en oud kwam op de picknick af om gewoon lekker buiten te zijn of om heel bewust met dit ludieke crowdfundingsevenement bij te dragen aan Stichting Grondbeheer. Peet en Elza organiseerden de Boeren Picknick om bewustzijn te creƫren voor bio-dynamische landbouw en om geld op te halen voor Stichting Grondbeheer. Iedereen die kwam picknicken betaalde een symbolisch entreebedrag (volwassenen 6 euro en kinderen 3 euro) voor het stuk grond waarop ze mochten picknicken. Met deze zondagse Boeren Picknick is 842 euro opgehaald en daarmee kan Stichting Grondbeheer 140 vierkante meters bio-dynamische landbouwgrond aankopen, beheren en verpachten.



Naast lekker eten in het groen konden bezoekers ook een huifkarrit maken, een rondleiding volgen bij boer Peet, rondneuzen op het kleine marktje met bio-producten en luisteren naar de muziek van de akoestische folkband Hobo's Hope.



Voor meer informatie: www.stichtinggrondbeheer.nl
Publicatiedatum: