'Dansen met gehoornde dames' bij Tijd voor MAX
Irene en Jan Dirk leggen in de uitzending uit hoe ze ervoor gezorgd hebben dat de dieren op hun bedrijf geen antibiotica meer nodig hebben. "We zijn op een heel andere manier naar de koeien gaan kijken. En naar alles eigenlijk. Het was inderdaad niet makkelijk, maar we hadden veel steun aan elkaar", zegt Jan Dirk onder meer. Irene vult hem aan: "De koeien zeiden gewoon in alle talen ja. Je kunt aan een koe zien dat het goed met hem gaat." Het kruidenmengsel waarmee de boeren werken komt ook aan bod. Dit geldt ook voor het feit dat de koeien op het bedrijf hun hoorns houden. "Daarom hebben we de stal ook een stuk groter gemaakt." Vervolgens vertelt documentairemaker Onno Gerritse meer over de documentaire 'Dansen met gehoornde dames'. Daarna maakte kok Arjan Smit carpaccio met de Remeker kaas van Jan Dirk en Irene (en de carpacciorol is gemaakt van het stierenvlees van Jersey-rund).
Bekijk hier het fragment: