Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Dansen met gehoornde dames' bij Tijd voor MAX

Biologische melkveehouders Irene en Jan Dirk van de Voort waren woensdag 24 september te gast bij het programma Tijd voor MAX van Omroep MAX. Het gesprek ging over de documentaire 'Dansen met gehoornde dames'. Irene en Jan Dirk namen 10 jaar geleden voor hun boerenbedrijf een besluit dat hun leven drastisch zou veranderen. Ze stopten met het toedienen van antibiotica bij hun dieren. Ze gingen op zoek naar de oorzaak van ziektes die zich bij de dieren kunnen ontwikkelen in plaats van ze preventief antibiotica toe te dienen. Over deze verandering gaat de documentaire 'Dansen met gehoornde dames'.

Irene en Jan Dirk leggen in de uitzending uit hoe ze ervoor gezorgd hebben dat de dieren op hun bedrijf geen antibiotica meer nodig hebben. "We zijn op een heel andere manier naar de koeien gaan kijken. En naar alles eigenlijk. Het was inderdaad niet makkelijk, maar we hadden veel steun aan elkaar", zegt Jan Dirk onder meer. Irene vult hem aan: "De koeien zeiden gewoon in alle talen ja. Je kunt aan een koe zien dat het goed met hem gaat." Het kruidenmengsel waarmee de boeren werken komt ook aan bod. Dit geldt ook voor het feit dat de koeien op het bedrijf hun hoorns houden. "Daarom hebben we de stal ook een stuk groter gemaakt." Vervolgens vertelt documentairemaker Onno Gerritse meer over de documentaire 'Dansen met gehoornde dames'. Daarna maakte kok Arjan Smit carpaccio met de Remeker kaas van Jan Dirk en Irene (en de carpacciorol is gemaakt van het stierenvlees van Jersey-rund).

Bekijk hier het fragment:


Publicatiedatum: