7 oktober in Gent

Transitiefestival in het teken van agro-ecologie

Op dinsdag 7 oktober organiseert het Transitienetwerk Middenveld haar tweejaarlijkse Transitiefestival in de Vooruit in Gent. Je zal opnieuw kunnen deelnemen aan praktische workshops, diepgaande debatten en verrassende lezingen. Centrale thema's zijn deze keer de financiering van transitie, energie en agro-ecologische landbouw.

Het laatste thema wordt onder meer behandeld door workshops rond permacultuur en stadslandbouw en een lezing van Pablo Tittonell. Ook BioForum Vlaanderen neemt deel aan het luik agro-ecologie met het panelgesprek 'Boer zkt Partner'. Daar komen drie boeren vertellen over hun keuze voor agro-ecologische en sociale innovatie:

  • Boeren leren van boeren hoe agro-ecologie werkt (Jen Nold, De Witte Beek).
  • De Biogenoten realiseren een meerlagig landschap op maat van bio-boeren, ondernemers, consumenten en natuurbeheerders (Kurt Sannen, Het Bolhuis).
  • De Landgenoten en Community Supported Agriculture: hoe boeren en gezinnen samen investeren en risico's delen (Michiel Van Poucke, Wijveld).

Tot slot kan men rondsnuisteren op de Transitiemarkt, die ook zonder tickets voor het festival te bezoeken valt.

Alle praktische informatie en inschrijvingsformulieren vind je op deze website.
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.