"Heel andere piekmomenten na verhuizing"

Ekoshop Sommelsdijk viert 15-jarig bestaan

Tholen - Ekoshop Sommelsdijk bestaat 15 jaar. Dit heuglijke feit is de afgelopen week samen met de klanten gevierd. Van 26 tot en met 30 augustus waren vijftien producten afgeprijsd naar 1,50 euro. Sommige producten gingen voor de helft van de prijs over de toonbank. Ook ging er bij de kassa nog 15% af van het eindbedrag op de bon. "Het idee achter de acties is dat we onze klanten wilden verwennen. Zij hebben immers de afgelopen vijftien jaar samen met ons de winkel opgebouwd. Ik schat het aandeel vaste klanten op 80%. Het is heel druk geweest. We hebben 533 klanten over de vloer gehad, terwijl dit aantal normaal tussen 400 en 430 schommelt", vertelt Tonny den Boer vanuit de winkel op Goeree Overflakkee.


Margriet Berrevoets en Tonny den Boer voor hun winkel aan de Oudelandsedijk.

Vier maanden geleden is de Ekoshop verhuisd van de Oranjestraat naar de Oudelandsedijk 101. De winkel is nu gevestigd naast molen de Korenbloem. De nieuwe locatie is slechts 200 meter van het oude pand vandaan, toch is er volgens Tonny na de verhuizing het nodige veranderd: "We merken dat de piekmomenten anders zijn geworden. Voorheen was het 's morgens drukker, nu is dat juist 's middags het geval. Daarom hebben we een nieuw plan opgesteld en de werktijden opnieuw verdeeld. We staan nu 's middags met twee man sterk in de winkel en in de ochtend alleen. Gelukkig was ons personeel ook bereid om hier en daar van werktijden te veranderen."

Tonny en zijn vrouw Margriet Berrevoets openden de winkel dus vijftien jaar geleden. Margriet had van jongs af aan al veel interesse voor gezond voedsel. En Tonny had jaren voor de klas gestaan en wilde wel eens wat anders. Deze wens resulteerde dus in de opening van Ekoshop Sommelsdijk. De winkel groeide in de loop van de tijd uit zijn jasje. Twee jaar geleden werd de winkel in de Oranjestraat nog verbouwd, maar dit bleek geen blijvende oplossing te zijn. Daarom is de winkel verhuisd naar het pand aan de Oudelandsedijk. De winkeloppervlakte is na de verhuizing aanzienlijk toegenomen. En er zijn mogelijkheden om het oppervlak nog verder te vergroten. "De opening zelf ging met niet te veel toeters en bellen gepaard. We waren toen namelijk al van plan om rond de jubileumviering groots uit te pakken. Dat is goed gelukt."


De molen naast de winkel is een duidelijk herkenningspunt.

Voor meer informatie:

Tonny den Boer
Ekoshop Sommelsdijk
Oudelandsedijk 101
3245 LG Sommelsdijk
0187 481430
info@ekoshop-sommelsdijk.nl
www.ekoshop-sommelsdijk.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven