Zelfpluk bio-appelen start dit jaar maand vroeger

Vanaf 25 augustus is het zo ver: dan kunnen consumenten zelf appelen gaan plukken, direct bij de biologische fruitteler in de buurt. Men kan ook appelen van hun eigen boom oogsten wanneer ze een bio-appelboom adopteren via Adopteer een Appelboom. Ze krijgen dan een eigen boom, met naambordje en kunnen dan in het najaar alle appelen van hun eigen boom oogsten. De teler is zo verzekerd van zijn afzet. Tot eind augustus kan men nog een boom adopteren met 20 procent korting.
 
De appeloogst valt vroeg dit jaar. "Door het warme voorjaar en de goede zomer hangen de bomen nu al vol met heerlijke appelen. De natuur loopt ongeveer een maand voor ten opzichte van vorig jaar", aldus Miriam van Bree, projectleider bij Bionext. "Dat betekent voor de adoptanten van Adopteer een Appelboom dat ze ook eerder uitgenodigd zijn om te komen oogsten. Een zelfgeplukte appel van de boomgaard in de buurt is natuurlijk het lekkerst." Mensen die nog dit jaar een eigen boom willen oogsten, kunnen nu via www.adopteereenappelboom.nl een biologische appelboom adopteren met 20 korting korting. Veel gezinnen met jonge kinderen, mensen die graag een biologische teler ondersteunen en appelliefhebbers hebben al een boom geadopteerd. Zij ontvangen gedurende het hele jaar informatie over de boomgaarden en slimme appelweetjes. In de oogstperiode organiseren de telers allerlei feestelijke activiteiten, zoals proeverijen, live muziek en rondleidingen door de boomgaard.Nederland heeft een kleine groep biologische fruittelers, waarvan er zes meedoen met Adopteer een Appelboom. De deelnemende boomgaarden zijn verschillend van grootte en van opzet. Ook de bloesem- en plukfeesten zijn verschillend van opzet: van een klein, bescheiden feest tot en met een groots festijn in de boomgaard.
 
  • 't Gelders Eiland, Lobith (Gelderland)
  • Warmonderhofboomgaard, Dronten (Flevoland)
  • Levels Biofruit, Meijel (Limburg)De Muyehof,
  • Nieuwerkerk (Zeeland) De Olmenhorst,
  • Lisserbroek (Noord-Holland)
  • Het Groene Buitenland, Assendelft (Noord-Holland) (alleen plukarrangement)

Klik hier voor meer informatie over de deelnemende boomgaarden. Ook wie nog geen adoptieboom heeft, is welkom in de boomgaard.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven