De Natuurweide wil aanvullende certificering voor biologische melkveehouders

De vereniging van biologische melkveehouders De Natuurweide heeft een werkgroep ingesteld die aanvullende voorstellen moet gaan doen voor een bovenwettelijk certificering voor de biologische melkveehouderij. De thema's die daarbij aan de orde komen zijn biodiversiteit, het gebruik van diergeneesmiddelen, dierenwelzijn en weidegang, energie, de uitstraling van het erf en het bedrijf en het gebruik van voer binnen de eigen regio. De werkgroep streeft er naar het voorstel voor aanvullende certificering komend najaar te presenteren.

Volgens De Natuurweide is het praktisch onmogelijk om via het ministerie van Economische Zaken en Skal tot aanscherping van de wetgeving voor biologische productie te komen, omdat de Europese Unie daar feitelijk de regie over heeft. De invloed vanuit Nederland op de besluitvorming is beperkt. Thema's als antibioticagebruik en weidegang krijgen in Nederland veel meer aandacht dan in andere lidstaten.

De Nederlandse consument is de belangrijkste koper van de binnenlandse productie van biologische melk en daarom vindt De Natuurweide het van belang dat de productieomstandigheden op de bedrijven zoveel mogelijk aansluiten bij de wensen van de Nederlandse consument. Daarnaast lijkt het er op dat de gangbare melkveehouderij zich sneller ontwikkelt dan de Europese wetgeving voor de biologische productie. Om de huidige voorsprong te behouden acht De Natuurweide het verstandig om daarom als sector zelf het initiatief te nemen voor aanvullende certificering.

Voor meer informatie: www.denatuurweide.nl

Bron: Natuurweidekrant, juli 2014

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.