Biofestival tijdens Gentse Feesten

Op zaterdag 26 juli zal in Gent een Biofestival gehouden worden. Het Laurentplein wordt dé plek om alle unieke smaken van bio te proeven tijdens de Gentse Feesten. Het Biofestival is de feestelijke afsluiter van de drie jaar durende VLAM-campagne voor bio-producten, gefinancierd door de bio-sector en met steun van de EU en de Vlaamse overheid.

Voor de eerste editie van het Biofestival slaan VLAM en UitBureau de handen in elkaar. Anders Asarby, chef met Zweedse roots en oprichter van SmartMat, presenteert vanaf 12 uur een bio-menu met lokale producten. Op het menu onder meer bio-burgers en granita's, vergezeld van een bio-bier of limonade. In de Biomatique kan je poseren met tientallen vrolijke bio-rekwisieten, gemaakt door de Gentse illustrator Eva Mouton. De fotostrip krijg je gratis mee. Pieter Embrechts, het gezicht van de bio-campagne van VLAM, sluit het Biofestival af met een optreden om 23:15 uur.

Reserveren voor het eten op het Biofestival kan via deze pagina.

Voorsmaakje

Consumenten die al zin hebben voorproefje kunnen op www.biosmaakt.be één van de 100 exclusieve bioproefboxen winnen en daarmee bio bij hen thuis proeven. De bioproefboxen worden op maandagavond thuis geleverd, en bevatten zorgvuldig geselecteerde ingrediënten voor 2 maaltijden voor 2 personen en voor 1 maaltijd voor 4 personen. Alle producten in de bioproefbox zijn bio en zo lokaal mogelijk. De maaltijden kan men in een handomdraai klaarmaken met de bijhorende recepten. De wedstrijd loopt van 7 juli tot en met 30 juli.

Eva Mouton zorgde op www.biosmaakt.be ook voor (digitale) bio-broccoli's, blosjes en bio-snorren om een foto van jezelf te pimpen en een ware bio-held te worden.

Laatste golf van de campagne

Het Biofestival op 26 juli is de feestelijke afsluiter van de drie jaar durende VLAM-campagne voor bio-producten, gefinancierd door de bio-sector en met steun van de EU en de Vlaamse overheid. De laatste golf van de bio-campagne start met tv-spots op één en Canvas vanaf 7 juli. Bio-held Pieter Embrechts roept de kijker op om mee te spelen met de wedstrijd op www.biosmaakt.be en een bioproefbox in de wacht te slepen. De campagne loopt tot en met 30 juli.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven