In het zomernummer van de Consumentengids staat een artikel 'Goedkoop eten heeft een prijs'. Bavo van den Idsert, directeur Bionext, komt hierin aan het woord, samen met Huib Silvis, econoom bij het LEI en Adrian de Groot Ruiz, oprichter van True Price. In het artikel wordt de vraag gesteld waarom biologisch zo duur is, of waarom ander voedsel juist zo goedkoop is geworden. Ook komen de prijsverschillen aan bod tussen biologische producten in bio-winkels en in reguliere supermarkten.
Uit het verhaal blijkt dat Nederlanders gemiddeld slechts 12% van hun inkomen uitgeven aan voeding. Hiermee behoort Nederland tot de landen waar relatief het minst aan eten wordt uitgegeven. Bavo van den Idsert: "Iets meer besteden aan wat je eet, daar worden velen beter van." Bavo vindt het op zich prima als de supermarkt goedkoper biologisch kan leveren dan de natuurvoedingswinkel, zolang dat maar door efficiƫntie komt. "Maar als het komt doordat boeren en andere producenten worden afgeknepen, is dat kwalijk", aldus van den Idsert.
Het hele artikel is te lezen in de Consumentengids, editie juli-augustus 2014.
Bron: Bionext

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Nu moet blijken of de consument zijn boodschappenpatroon gaat aanpassen"
- Nieuwbouw en restyling voor BioBandits
- BOON Foodconcepts overgenomen door combinatie Green Organics B.V. en Jamael Food Group
- De moderne tafel langs de weg
- Presentatie pilot nudgingscampagne - de effecten van nudging op de verkoop van biologische groenten en fruit
Top 5 - afgelopen week
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- Machandel nu volledig in Britse handen
- Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
Top 5 - afgelopen maand
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
- Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
"Iets meer besteden aan wat je eet, daar worden velen beter van"
Consumentengids: Goedkoop eten heeft een prijs
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-19 Migros sluit partnerschap met Bio Suisse
- 2022-05-18 Eerste Ekoplaza Foodmarqt opent 21 mei in Amsterdam
- 2022-05-18 Kosten gezinsmaaltijdbox jaarlijks gemiddeld €2.477
- 2022-05-13 Lidl opent haar nieuwste duurzame distributiecentrum in Almere
- 2022-05-12 Frankrijk: Carrefour viert 30 jaar sinds eerste biologische product
- 2022-05-12 Van fast fashion naar slow food bij Ekoplaza Alkmaar
- 2022-05-12 'De mooiste boodschap is bio'
- 2022-05-10 Pilot True Price Winkelformat in de biologische speciaalzaak gestart
- 2022-05-09 Supermarkten prijzen biologisch eten nauwelijks aan in folders
- 2022-05-06 "Ecologie en economie gaan bij ons hand in hand"
- 2022-05-02 Kabinet maakt einde aan misleidende 'van-voor' prijzen in supermarkten
- 2022-05-02 Bio-branche laat zich zien tijdens AH Beter eten Festival
- 2022-04-29 Odin Bezorgdienst breidt uit naar het noorden
- 2022-04-29 AH gaat komende maandag over op herbruikbare verszakjes voor AGF
- 2022-04-26 "Wildgroei aan duurzaamheidskeurmerken in de supermarkt"
- 2022-04-26 BELhaize producten en markten zetten lokale leveranciers Delhaize in de kijker
- 2022-04-25 De Aanzet neemt afscheid van Maarten, Jos en Laura
- 2022-04-21 AH-klanten met premium abonnement kopen fors meer bio-producten
- 2022-04-20 Biologisch keurmerk laat sterke groei zien over 2021
- 2022-04-15 Carrefour past blockchaintechnologie toe op AGF-producten van het bio-huismerk