In het zomernummer van de Consumentengids staat een artikel 'Goedkoop eten heeft een prijs'. Bavo van den Idsert, directeur Bionext, komt hierin aan het woord, samen met Huib Silvis, econoom bij het LEI en Adrian de Groot Ruiz, oprichter van True Price. In het artikel wordt de vraag gesteld waarom biologisch zo duur is, of waarom ander voedsel juist zo goedkoop is geworden. Ook komen de prijsverschillen aan bod tussen biologische producten in bio-winkels en in reguliere supermarkten.
Uit het verhaal blijkt dat Nederlanders gemiddeld slechts 12% van hun inkomen uitgeven aan voeding. Hiermee behoort Nederland tot de landen waar relatief het minst aan eten wordt uitgegeven. Bavo van den Idsert: "Iets meer besteden aan wat je eet, daar worden velen beter van." Bavo vindt het op zich prima als de supermarkt goedkoper biologisch kan leveren dan de natuurvoedingswinkel, zolang dat maar door efficiëntie komt. "Maar als het komt doordat boeren en andere producenten worden afgeknepen, is dat kwalijk", aldus van den Idsert.
Het hele artikel is te lezen in de Consumentengids, editie juli-augustus 2014.
Bron: Bionext

Abonneren
Vacatures
- Rozenplanner
- Ervaren Internationaal Salesmanager
- Int. Product- en Cropspecialist Propagation (opkweek)
- (Jr.) Specialist Duurzaamheid en Data
- Junior Kwaliteitscontroleur
- Productieleider
- Salesmanager substraten West-Europa
- Manager Quality Assurance (QA)
- Accountmanager Data Management - Agri
- Head Grower Greenhouse Canada
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- PFAS gevonden in biologische eieren in Denemarken
- Uniek korte-keten-concept van graan tot brood gepresenteerd
- Biologische sector is ondanks grote uitdagingen positief gestemd
- "Wij maken bio-pindakaas met hart en ziel, daarom maken wij kans tegenover het grote geld"
- Minister van der Wal enthousiast over stikstofplan Joost Samsom
Top 5 - afgelopen maand
- HAK zet in op 100% biologische productie
- Fotoreportage Biobeurs: wennen in Den Bosch
- "Regeneratieve landbouw is keiharde greenwashing door multinationals"
- Verdienmodellen en de wereld op z'n kop
- "De bio-sector is niet welkom onder alle deskundigen en organisaties die voor deze ronde tafel zijn uitgenodigd"
"Iets meer besteden aan wat je eet, daar worden velen beter van"
Consumentengids: Goedkoop eten heeft een prijs
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-02-02 33e Odin winkel geopend in Winsum
- 2023-02-01 Coop viert 30 jaar Naturaplan
- 2023-02-01 "Het stimuleren van biologisch en het eigen duurzaamheidsprogramma zitten elkaar niet in de weg"
- 2023-01-31 Picnic overtreedt, volgens NVWA, de wet met goedkopere Duitse A-merken
- 2023-01-31 Lidl zet in op biologische huismerken
- 2023-01-27 Franse wet geeft AGF-sector meer macht bij retailers
- 2023-01-26 Onbemand voertuig bezorgt eerste boodschappen voor Colruyt
- 2023-01-24 "De voedselketen moet veel transparanter"
- 2023-01-23 Consument besteedt 36% meer aan biologisch
- 2023-01-23 "Retail aan zet in ambitie 15% biologisch"
- 2023-01-20 Aldi start samenwerking met Naturland
- 2023-01-18 Marktaandelen 2022: AH de grote winnaar, toename hard discount onduidelijk
- 2023-01-17 Prijzen AGF stegen afgelopen jaar flink in ogen van consumenten
- 2023-01-17 Aldi Zwitserland bant ingevlogen AGF uit het schap
- 2023-01-13 "Klant blijft biologisch kopen, maar kiest goedkopere varianten"
- 2023-01-13 Natuurvoeding Joure wordt 34e Odin winkel
- 2023-01-12 Odin Veenendaal is open
- 2023-01-09 Superscanner visualiseert prijsstijgingen in de supermarkt
- 2023-01-06 Bio-producten van Albert Heijn in de prijzen
- 2023-01-04 Crisp sloot 2021 af met verlies van ruim 15 miljoen euro