Vleesverkoop is goed rendabel te maken

Verkoop van vlees van eigen dieren is goed rendabel te maken. Dat is de conclusie die onderzoekers samen met streekproducenten trokken uit interviews en een workshop. Belangrijk is wel een en ander goed te organiseren en door te rekenen. Voor dat laatste is door Wageningen UR een Rekentool 'Verkoop van vlees van eigen dieren' ontwikkeld.

Streekproducten en boerderijwinkels hebben een grote marktpotentie. In boerderijwinkels worden nu vooral groenten, fruit, eieren en kaas verkocht. Vlees wordt minder verkocht, laat staan vers vlees. Boeren, tuinders en onderzoekers waren benieuwd: hoe loopt de verkoop van die versproducten, zoals dat vlees van eigen dieren? Wat is het rendement, wat gaat goed en wat kan beter? Streekproducenten werkten mee aan interviews en een workshop. Verkoop van vlees van eigen dieren blijkt goed rendabel te maken. Belangrijk is wel een en ander goed te organiseren en door te rekenen.


Rekentool voor verkoop vlees

Voor dat laatste is door Wageningen UR een rekentool 'Verkoop van vlees van eigen dieren' ontwikkeld. Deze rekentool is gemaakt om meer inzicht te krijgen in de verkoop van vlees vanaf het eigen bedrijf. De belangrijkste doelstelling is om voor ondernemers en bedrijfsadviseurs helder te krijgen wat de verkoop van (vers) vlees van eigen dieren oplevert. Daarvoor is de rekentool opgebouwd uit vier blokken, namelijk opfok van vee, slacht en transport, vleesproducten per dier en winkelkosten. Bij dit laatste blok wordt berekend hoeveel dieren een ondernemer moet verkopen om een boerderijwinkel rendabel te exploiteren.

Klik hier voor de rekentool en hier voor het rapport 'De verkoop van vlees van eigen dieren'.

Voor meer informatie: Marcel Vijn, Wageningen UR , Praktijkonderzoek Plant en Omgeving.

Bron: BioKennis

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.