"Erik Does: "Dit voelde voor ons echt als een warm bad"

Duizenden beleven biologische lifestyle tijdens EkoTown

Tholen - De eerste editie van EkoTown vond het afgelopen weekend plaats in het Amsterdamse Bos. Op het biologische lifestyle festival viel van alles te beleven, zo konden bezoekers in gesprek gaan met biologische telers en leveranciers, meedoen aan een bootcamp en proeven van allerlei biologische producten bij diverse leveranciers van EkoPlaza. Veel bezoekers en leveranciers waren het er de eerste festivaldag al over eens: EkoTown is zeker voor herhaling vatbaar.

Klik hier voor de uitgebreide fotoreportage van EkoTown.


Een kleine impressie van EkoTown. Linksboven de ingang. Rechtsboven EkoPlaza-leverancier Zuiver Zuivel. Linksonder Erik Does met hockeyster Ellen Hoog en rechtsonder bio-teler Frank de Koning die vertelt over zijn Wild Wonder tomaatjes. Ga voor veel meer foto's naar de fotoreportage.

Erik Does, algemeen directeur van Udea en EkoPlaza, genoot maandagochtend nog na van de positieve reacties. "Iedereen vond de sfeer fantastisch. Iemand zei zelfs dat dit is wat de sector nodig heeft. Dat is het grootste compliment dat we konden krijgen. Biologisch gaat echt een nieuwe fase in en dit festival past daar heel mooi bij. Het gaat er voor ons om dat iedereen hier zelf kan beleven wat de biologische lifestyle nu precies inhoudt."Toen Erik het idee voor dit festival presenteerde had uiteraard niet iedereen meteen een helder beeld er bij. Tijdens het festival werd dit helemaal duidelijk: "Ik hoorde gelukkig veel mensen beamen dat dit dé manier is om de biologische lifestyle helemaal te beleven."


Ook voor de kinderen viel er genoeg te beleven.

Erik schat het aantal bezoekers op zo'n 7.000. "Gisteren was het zelfs nog drukker dan zaterdag. Ervaar, geniet en proef; dat stond voor mij voorop tijdens het festival en dat is volgens mij goed gelukt. Dit biologische lifestyle festival was een langgekoesterde droom van Erik. "Ik had dit idee al jaren in mijn hoofd en wilde dit graag samen met de 'biologische movement' realiseren. EkoTown voelde voor ons als organisatoren echt als een warm bad. En de reacties overtreffen mijn stoutste dromen."

Klik hier voor de uitgebreide fotoreportage van EkoTown.

Voor meer informatie: edoes@udea.nl, www.ekotown.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven