"Willen samen de winstgevendheid van de winkel verbeteren"

Rio de Bio presenteert plannen voor 'food community'

Tholen - Biologische buurtwinkel Rio de Bio is sinds januari 2012 een medewerkerscoöperatie. De winkel aan de Adelaarsstraat in Utrecht wil hierin nu nog een stap verder gaan door een 'food community' op te richten, een coöperatie van klanten, producenten, leveranciers en werknemers. Tijdens twee bijeenkomsten, maandag 16 juni en donderdag 19 juni leggen de ondernemers de plannen aan geïnteresseerden voor.

De bijeenkomsten worden gehouden in De Grote Zaal van Kargadoor aan de Oudegracht 36 in Utrecht. Geert Helleman, één van de bestuursleden van Rio de Bio, vertelt dat de eerste bijeenkomst goed bezocht is. "Het was een geslaagde bijeenkomst, waarbij we echt de betrokkenheid van onze klanten voelen. Leuk is ook dat er verschillende mensen aanwezig waren waarvan ik het helemaal niet had verwacht. Het is vooral nog even zoeken naar de mate van betrokkenheid die diverse mensen willen hebben. Zo is de één nu eenmaal wat actiever in het promoten van de winkel dan de ander. Ook zijn er wat kritische vragen gesteld, onder meer over de financiële kant van de plannen", aldus Geert.Hij geeft aan dat Rio de Bio ondanks de vele trouwe klanten en een licht groeiende omzet sinds de overname verlies heeft geleden. "Daarom besloten we actie te gaan ondernemen. We willen de liquiditeit van de winkel op peil brengen door onder meer onze klanten en leveranciers bij de winkel te gaan betrekken. Met hulp van Stichting Lazuur food community hebben we een nieuwe visie en plan van aanpak voor de winkel uitgewerkt. In dit plan staan ook verschillende maatregelen waarmee we de winstgevendheid van de winkel verwachten te verbeteren."

Geert benadrukt dat Rio de Bio iedereen die zich bij de winkel betrokken voelt uit wil nodigen om lid van de coöperatie te worden. "Iedereen krijgt via de algemene ledenvergadering een stem in het beleid van Rio de Bio. Zo zullen we het komend najaar tijdens de vergadering onder meer samen de begroting bekijken en goedkeuren. We zullen dan bepalen hoe we alles gaan inrichten en de verwachtingen op papier zetten. In het voorjaar zullen we dan bekijken hoe het is gegaan."

Klanten kunnen deelnemen aan de food community door minimaal een bedrag van 100 euro in te leggen. Over de inleg zullen de klanten jaarlijks een vergoeding van 7,5% ontvangen, in de vorm van een waardebon die ze in de winkel kunnen besteden. "Zolang je lid bent, financier je als klant dus een stukje van je eigen winkel mee." In het bestuur van de coöperatie Rio de Bio zullen overigens vertegenwoordigers van alle geledingen (klanten, producenten/leveranciers, medewerkers, Stichting Lazuur) zitting krijgen.

Klik hier voor de flyer over de info-avonden.

Voor meer informatie:

Geert Helleman
Rio de Bio
Adelaarstraat 48
3514 CG Utrecht
030 2723323
Riodebio@gmail.com
www.biologischewinkelutrecht.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven