Zaterdag 21 juni:

Feestelijke opening van bio-stadsmoestuin op Stadslandgoed De Franciscushof

Zaterdag 21 juni, de langste dag van het jaar, is de dag van de officiële opening van de biologische stadsmoestuin van het Inloophuis in Tiel, het Stadslandgoed De Franciscushof. Het programma begint om 11:00 uur en eindigt om 13:00 uur.

De feestelijke plechtigheid vindt plaats op het landgoed zelf, de tuin aan de J.D. van Leeuwenstraat. Het is het stuk grond naast het kerkhof van de RK parochie. De mensen van het Inloophuis en andere vrijwilligers hebben daar hard gewerkt. Er begint een waar lusthof te ontstaan. Na de tegenvaller van de licht vervuilde grond is er door sponsors, waaronder de gemeente Tiel, flink geïnvesteerd. Er is 50 centimeter schone grond opgebracht waardoor nu wel groenten gekweekt kunnen worden. De eerste aardappelen, broccoli en uien steken hun kop al boven de grond uit. Er bloeit een prachtige bloemenstrook waar de bijen en vlinders volop genieten. De Rotary Tiel-Waalstreek heeft een schitterend tuinhuis neergezet waar materialen hun onderkomen vinden en waar bij slecht weer geschuild kan worden.De opening begint met een welkom om 11:00 uur, een kennismaking met de tuin en het verhaal eromheen. Rond twaalf uur zal de officiële opening plaatsvinden waarbij een toost, met een uiteraard biologische wijn, niet zal ontbreken. Om 12:41 uur staan we stil bij het begin van de zomer in de hoop dat het een groeizaam en vruchtbaar seizoen zal worden. Daarna sluiten we deze bijeenkomst af.

Algemene informatie

De tuin is een initiatief van het Inloophuis Tiel, gevestigd aan het Kerkplein in Tiel bij de protestantse Sint Maartenskerk. Hier wordt twee keer per week een warme maaltijd bereid voor zo'n twintig gasten. De parochie van de katholieke Dominicuskerk heeft een stuk grond ter beschikking gesteld om de stadsmoestuin aan te leggen. Voor de maaltijden kan men nu zelf groenten gaan verbouwen. Op het terrein, zo'n 3500 vierkante meter, zullen onder andere aardappelen, uien, prei, kool en bonen verbouwd worden. De tuin is biologisch-dynamisch opgezet met hulp van de Hogeschool Warmonderhof.

Kijk voor meer informatie over de moestuin op de facebookpagina.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven