21 juni open dag in Weesp

Hoe verkleint De Groene Griffioen de kloof tussen boer en burger?

Kom lekker naar de boer op zaterdag 21 juni. Van 11:00-16:00 uur is iedereen van harte welkom om een kijkje te nemen op biologisch melkveebedrijf De Groene Griffioen aan de Lange Muiderweg 18a in Weesp. Op deze educatie- en kaasboerderij wordt met veel aandacht voor mens, dier en milieu gewerkt. Kom kijken en proeven waar vlees, kaas en melk vandaan komen en beleef de boerderij! De open dag is onderdeel van het 'Lekker naar de Boer' weekend van Bionext.

De Groene Griffioen timmert hard aan de weg om een laagdrempelige maatschappelijk functie te bekleden; de kloof tussen boer en burger verkleinen en mensen laten zien waar hun eten vandaan komt. Zo kan men dinsdagochtend, vrijdagmiddag en zaterdag terecht in de boerderijwinkel, waar onder andere kaas, melk en vlees van eigen erf te koop zijn, en natuurlijk een kijkje nemen in de stal en in de wei bij de koeien, kalfjes, stier en kippen. Kleine en grote groepen kunnen terecht voor rondleidingen, workshops kaas maken of de boer helpen. En ze kunnen een koe adopteren. De boerderijwinkel en ontvangstruimte zijn gevestigd in een huis gemaakt van strobalen. Er wordt nog steeds hard gewerkt om het bedrijf verder te ontwikkelen.Speciaal voor de open dag organiseert De Groene Griffioen verschillende activiteiten voor jong en oud: rondleidingen, bezichtigingen in de stallen en ontvangstruimte in het strobalenhuis, verkoop van eigen biologische en regionale producten in de boerderijwinkel, zaadjes planten voor bloemen waar bijen van houden (tegen de bijensterfte en om mee naar huis te nemen). Een bijzondere beleving in de MelkSalonMolen; ervaar het proces van melk tot kaas. Een kaasdemonstratie met kaasboer Boy en muziek maken met Tilo. Ook weer boterschudden, knutselen en veel informatie over bijen, honing, herkomst koeienvoer en adopteer een koe.

Meer informatie over de open dag, de boerderijwinkel, het strobalenhuis, de kaas workshops en de educatie staat op de website www.degroenegriffioen.nl en de facebookpagina.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven