Bio-melkveebedrijf Kelstein genomineerd voor Bonifatiusprijs 2014
Kelstein uit Hallum is een biologisch melkveebedrijf met daarnaast een tak voor biogas en algenteelt. De drie werken samen om reststromen die gebruikelijk zijn bij veehouderijen te benutten. Er is een ketenmethode ontwikkeld waarbij de reststromen als grondstof dienen voor de productie van hoogwaardige biomassa in de vorm van algen. B&G Foodfactory uit Surhuisterveen is twee jaar geleden ontstaan door de samenwerking van drie mensen. Zoals ze het zelf schetsen bestieren een ambachtelijke bakker, een ondernemende bankier en een gedreven verkoopmarketeer nu een ijs- en chocoladefabriek in Surhuisterveen. De derde genomineerde voor de ondernemersprijs is bakkerij Eddy de Jong met vestigingen in De Westereen en Dokkum. Het familiebedrijf bestaat sinds 1928 en maakt en verkoopt sinds enkele jaren ook ijs.
Foto's van de website van Kelstein.
De drie genomineerden krijgen op 6 juni bezoek van de jury waarbij ze zich in een half uur moeten presenteren en vragen beantwoorden. Hiervoor kunnen ze punten scoren die worden opgeteld bij de punten die er al zijn verdeeld op basis van hun schriftelijke presentatie bij hun aanmelding. De genomineerden moeten zich die dag ook presenteren voor Streekomroep RTV NOF in een video en een pitch geven in de finale op vrijdag 27 juni in Dokkum. Ook hiervoor kunnen ze punten scoren. De verkiezing wordt georganiseerd voor bedrijven in de gemeenten Achtkarspelen, Kollumerland c.a., Dantumadiel, Ferwerderadiel, Dongeradeel en Tytsjerksteradiel.
Bron: RTV NOF