Bio-melkveebedrijf Kelstein genomineerd voor Bonifatiusprijs 2014

De drie genomineerden voor de Ondernemersprijs Noordoost Friesland 2014 zijn zaterdag 24 mei in de Weekend Nieuwsshow van Streekomroep RTV NOF bekend gemaakt. Bedrijven die in aanmerking komen voor de zesde editie zijn Kelstein uit Hallum, B&G uit Surhuisterveen en Bakkerij De Jong uit De Westereen en Dokkum. De winnaar ontvangt de Bonifatiusbokaal, gemaakt door kunstenaar Hans Jouta.

Kelstein uit Hallum is een biologisch melkveebedrijf met daarnaast een tak voor biogas en algenteelt. De drie werken samen om reststromen die gebruikelijk zijn bij veehouderijen te benutten. Er is een ketenmethode ontwikkeld waarbij de reststromen als grondstof dienen voor de productie van hoogwaardige biomassa in de vorm van algen. B&G Foodfactory uit Surhuisterveen is twee jaar geleden ontstaan door de samenwerking van drie mensen. Zoals ze het zelf schetsen bestieren een ambachtelijke bakker, een ondernemende bankier en een gedreven verkoopmarketeer nu een ijs- en chocoladefabriek in Surhuisterveen. De derde genomineerde voor de ondernemersprijs is bakkerij Eddy de Jong met vestigingen in De Westereen en Dokkum. Het familiebedrijf bestaat sinds 1928 en maakt en verkoopt sinds enkele jaren ook ijs.


Foto's van de website van Kelstein.

De drie genomineerden krijgen op 6 juni bezoek van de jury waarbij ze zich in een half uur moeten presenteren en vragen beantwoorden. Hiervoor kunnen ze punten scoren die worden opgeteld bij de punten die er al zijn verdeeld op basis van hun schriftelijke presentatie bij hun aanmelding. De genomineerden moeten zich die dag ook presenteren voor Streekomroep RTV NOF in een video en een pitch geven in de finale op vrijdag 27 juni in Dokkum. Ook hiervoor kunnen ze punten scoren. De verkiezing wordt georganiseerd voor bedrijven in de gemeenten Achtkarspelen, Kollumerland c.a., Dantumadiel, Ferwerderadiel, Dongeradeel en Tytsjerksteradiel.

Bron: RTV NOF

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven