Sociale werkplaats in Kortessem (België)

Arbeidscentrum De Wroeter vaste leverancier BelOrta

Arbeidscentrum De Wroeter uit het Belgische Kortessem is vaste leverancier van BelOrta. Onder het mom 'teler in beeld' werd onlangs in de Biobrief uitgebreid aandacht geschonken aan de manier van werken van de sociale werkplaats waar biologische groenten en fruit geteeld wordt:

De Wroeter
De Wroeter is een sociale werkplaats en één van de hoofdactiviteiten is het biologisch telen van groenten en fruit. Biologische landbouw is een arbeidsintensieve teelt die een zinvolle en rendabele arbeidsbesteding biedt aan de medewerkers van De Wroeter.

Binnen de biologische landbouw wordt er rekening gehouden met mens en milieu. Het verbeteren van de bodemvruchtbaarheid, werken met vruchtwisseling, biodiversiteit in rassen geeft een gezonde plant en vruchtontwikkeling, zonder het milieu te belasten. De keuze om zonder pesticiden te telen geeft weliswaar een grotere arbeidsdruk, maar die kunnen ze op De Wroeter aan dankzij de vele ijverige handen. De concrete en tastbare meerwaarde van al dat wroeten in de grond geeft een sterke maatschappelijke waardering aan de medewerkers met verminderde kansen op de arbeidsmarkt.

Dat ook biologisch een plaats kreeg binnen veiling BelOrta was voor De Wroeter een doorgroei naar een stabiele afzet, want ze moesten niet meer zelf rondrijden met al die mooie producten die van het land komen. Mede doordat er op de Wroeter verder werd gemechaniseerd nam de productie in hoeveelheid toe en is een goede commercialisatie via een gespecialiseerde partner onontbeerlijk. Contact met klanten en leveranciers hebben altijd hoog in het vaandel gestaan. Een eigen winkel, markten en webwinkel geeft een directe waardering van de eindklant. Maar een goed gesprek met de afnemers op bijvoorbeeld een opendeurdag is even belangrijk om zo de medewerkers de waardering voor hun product aan den lijve te doen ervaren. Duurzame producten, duurzame contacten zijn voor De Wroeter sleutelwoorden.Samen werken ze bij De Wroeter aan een gezonde voeding, samen werken ze aan de toekomst. Toekomst voor de omgeving, voor de generatie die na hen komt maar vooral ook werken aan de toekomst van de 'Wroeters'. Samen werken ze zo aan een duurzame samenleving.

Voor meer informatie: www.dewroeter.be

Bron: Biobrief BelOrta

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven