"Ook de lokale politiek liet zich niet onbetuigd"

Kom in de Kas bij De Kweektuin: meer dan 1000 belangstellenden

Op zaterdag 5 en zondag 6 april 2014 bezochten zo'n 202.000 mensen Kom in de Kas, de landelijke open dag van de Nederlandse glastuinbouw. Er waren ongeveer 200 deelnemende glastuinbouwbedrijven, waaronder ook diverse biologische bedrijven. Ook biologisch zorgtuinderij De Kweektuin in Mijdrecht opende haar deuren voor publiek. Wim Koolhaas doet verslag:

"Kom in de kas 2014 was wederom een geslaagde happening in de kassen van de biologische zorgtuinderij De Kweektuin te Mijdrecht. Wat 's morgens buiten enigszins betrokken begon eindigde 's middags met een heel mooi zonnetje. Dank aan de weergodinnen!""Het was alweer twee jaar geleden dat Kom in de kas in de Ronde Venen georganiseerd werd, maar ook dit keer bleek het toch weer voor heel veel mensen een reden om de 10 deelnemende bedrijven te gaan bezoeken. Het landelijke aantal bezoekers ligt volgens de organisatie op ruim 200.000 en bij ons in Mijdrecht staat de teller stil bij circa 2700 personen. Bij ons op biologische zorgtuinderij De Kweektuin telden wij meer dan duizend belangstellenden."

"Onze groenteman John Cherek met zijn secondant Menno Koopmans hebben goede gesprekken gevoerd, nieuwe klanten opgedaan en met een mooi assortiment biologische groenten en fruit in de verkoop weer veel mensen blij gemaakt. Bijna alle vaste klanten van John en Menno die zaterdags op de streekmarkt in Woerden hun biologische groenten en fruit inkopen doen hadden op deze mooie zaterdag de moeite genomen om De Kweektuin met eigen ogen te komen bewonderen."

"De deelnemers van De Kweektuin hadden samen met de vrijwilligers dan ook hun beste beentje voorgezet om het een ieder naar de zin te maken. Eric-Jan kreeg heel veel belangstelling voor de door hem opgezette ruime collectie van allerhande kruiden voor zowel de keuken als medicinaal. Meerdere kruiden geven ook eetbare bloemen en de meeste kruiden hebben tevens een medicinale en/of heilzame werking.""Helen Boelens had overheerlijke superfood cupcakes gemaakt op basis van havermout, noten, roomboter, honing, gojibessen en nog zowat. Ook had John zijn wereld beroemde worteltjescake gebakken. Dit alles wekte de interesse van menige bezoeker die onder het genot van een kopje biologische koffie, thee, een lekker glas biologische volle melk of verse zelf geperst biologisch Torroco bloedsinaasappelsap, het er heerlijk van hebben genomen."

"Ook de lokale politiek liet zich niet onbetuigd en bezochten De Kweektuin in de personen van de heer Jan Rouwenhorst CDA en de heer Anco Goldhoorn Rond Venen Belang. In deze periode van coalitievorming voor een nieuw Ronde Veense college van B&W een prima invulling van hun zaterdag!"

Voor meer informatie: www.dekweektuin.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven