Exclusief biologisch vlees op Erasmus Sport barbecues

Met het voorjaar echt van start hebben Groene Weg-slager Theo Pronk en Erasmus Sport, de sportorganisatie van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), de handen ineen geslagen. Vanaf april zal voor alle barbecues van Erasmus Sport exclusief biologisch vlees worden gebruikt van De Groene Weg. Tevens zullen alle sportpashoud(st)ers van Erasmus Sport 10% kassakorting ontvangen in de winkel aan de Mariniersweg te Rotterdam. De Groene Weg en Erasmus Sport starten een intensief Preferred Supplierschap met als doel meer bewustzijn te bereiken onder de studenten en medewerkers van de EUR.

Groene Weg-slager Theo Pronk: "Sport en bewustzijn over voeding gaan wat mij betreft hand in hand. Het is voor mijn team geweldig om alle sportende studenten van Rotterdam te kunnen bedienen met biologisch vlees. De samenwerking zal zich dit voorjaar toespitsen op de barbecues, maar de intentie is om ook in het Erasmus Sportcafé steeds vaker biologisch vlees te gaan inzetten." Pronk vervolgt enthousiast: "Wij willen heel ver meedenken met de kok van het Sportcafé om de juiste producten te combineren met de gerechten die de sporters geserveerd krijgen!"

Binnen de EUR speelt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol. Als sport organisatie van de EUR wil Erasmus Sport continu mee ontwikkelen op dit vlak.

Jon de Ruijter, directeur van Erasmus Sport: "Over duurzaamheid moet je praten, maar je moet het vooral doen! En je moet niet bang zijn om daadwerkelijk keuzes te maken. We wilden samen met De Groene Weg deze belangrijke stap maken. Inmiddels hebben we de koffie en thee van onze organisatie reeds biologisch, klimaatneutraal en Fairtrade, vlees was een logische vervolgstap. Jaarlijks verzorgen wij voor zo'n 2500 personen barbecues en met de EUGames2014 die eraan komen in juli zullen dit er nog veel meer worden. Het feit dat we hiervoor nu 100% biologisch vlees gaan gebruiken is weer een stap in de goede richting. We kennen De Groene Weg als de biologische vleesspecialist en de klik met Theo en zijn team is geweldig."

Over Erasmus Sport

Stichting Erasmus Sport is belast met de uitvoer van het sportbeleid van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Een uitgebreid sportaanbod met meer dan 50 sporten, 20 studentensportverenigingen en een eigen Sport Center op campus Woudestein maken een kwalitatief en laagdrempelig sportaanbod mogelijk. Erasmus Sport heeft ruim 7200 actieve sporters waarvan ruim 500 medewerkers van de EUR. Bij Erasmus Sport werken ruim 70 mensen waarvan het overgrote deel goed gekwalificeerde sportdocenten en –trainers zijn.

Voor meer informatie:

Jon de Ruijter
06 83211192
jon.de.ruijter@erasmussport.nl
www.erasmussport.nl

Theo Pronk
010 4047373
rotterdam@degroeneweg.nl
www.degroeneweg.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven