Bokashi op Duurzame Date - 21 maart in Leeuwarden

Vrijdag 21 maart 2014 organiseren IVN Fryslân de provincie Fryslân de eerste 'Duurzame Dates Fryslân'. Op die dag komen in het Provinciehuis mensen bij elkaar, die passie hebben voor duurzaam voedsel. Zo'n 20 bedrijven, particulieren en studenten gaan hun ideeën delen. De firma Agriton is uitgenodigd om vertellen over Bokashi; wat zijn de voordelen en verschillen ten opzichte van composteren, hoe kan deze methode worden toegepast en waarom is Bokashi zo waardevol voor de bodem en ons milieu.

Het belooft een inspirerende middag te worden met kansen om het netwerk uit te breiden en te verkennen hoe de ideeën met elkaar uit te voeren.

IVN (Instituut voor Natuur en Duurzaamheid) en de provincie Fryslân werken samen aan een middag waarbij op een vrolijke, inspirerende manier ideeën uit het bedrijfsleven, onderwijs en politiek bij elkaar komen.

Voor Duurzame Dates Fryslân 2014 zijn innovatieve ideeën welkom die bevorderen dat:

  • Voedsel in Fryslân duurzamer geproduceerd wordt
  • Voedsel door Friese bedrijven duurzamer geproduceerd wordt
  • Meer Friezen duurzaam voedsel consumeren.

Een deskundige jury bepaalt uiteindelijk wie de eer krijgt om de titel 'het beste duurzame idee ten behoeve van de Friese voedselsector 2014' te voeren.

De beste ideeën gaan mee in het koffertje voor Duurzame Dinsdag in Den Haag. Dat is promotie voor Fryslân en Duurzaamheid. Voor meer informatie zie www.fryslan.nl/duurzamedates of www.duurzamedinsdag.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven