Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Dit is machtig mooi werk"

Vader en zoon met biologische AGF-kraam in Houten

Tholen - Derk Smeding en zijn zoon Wilco staan sinds kort elke zaterdag met een kraam vol biologische groenten en fruit in Winkelcentrum Castellum in Houten-Zuid. Elke zaterdag biedt 'Derks Biologische Groente en Fruit' daar allerlei producten aan, waaronder groente en fruit, sappen en appelmoes. De producten komen voor een groot deel van een zorgboerderij en tuinderijen uit de omgeving. "Wij hebben de gezondste kraam, te midden van onder meer een oliebollenkraam, een kraam met loempia's en een visboer."


Wilco en Derk.

Derk werkt zelf al vijftien jaar op zorgboerderij De Hoge Born in Wageningen. De werkbegeleider wilde daarnaast altijd al iets voor zichzelf beginnen. "Op de natuurvoedingswinkel Puur Houten na is in deze stad vrij weinig biologische voeding verkrijgbaar. Daarom besloot ik om dit initiatief te nemen. Ik beman de kraam samen met mijn zoon Wilco. Hij is licht autistisch en voor hem is dit machtig mooi werk. Het gaat goed en het begint nu echt wel te lopen."

Derk en Wilco staan elke zaterdag op de markt en men kan gebruik maken van een groente-fruittas-abonnement. "Deze kunnen wekelijks opgehaald worden bij één van onze afhaalpunten of voor 1 euro thuis laten bezorgen. Wilco bezorgt uiteraard alleen op adressen binnen Houten."
 

Biologisch, natuurlijk goed!

Een groot deel van de verse producten is afkomstig van de zorgboerderij waar Derk werkt. Ook haalt hij producten bij Wilcodijk in Schalkwijk. Zij telen allerlei groenten in de kas en op zo'n 25 hectare biologisch fruit. Ook zijn er allerlei sappen verkrijgbaar.

Volg Derks Biologische Groente en Fruit op Facebook of kijk voor meer informatie op de website www.derksbiogroenteenfruit.nl.