Initiatief van Biowinkelvereniging en Bionext

Publieksverkiezing favoriete biowinkel van start

De ontwikkeling en vernieuwing van de biologische winkels voltrekt zich in hoog tempo. Met succes, want de meeste biowinkeliers 'boeren goed'. Klanten van biologische winkels mogen nu laten weten wat hun favoriete biowinkel is en wat die winkel zo speciaal maakt. De leukste inzendingen worden beloond met gratis boodschappen. De publieksverkiezing is een initiatief van de Biowinkelvereniging en Bionext.

Bavo van den Idsert, directeur Bionext: "Al meer dan tien jaar bedraagt de jaarlijkse omzetgroei in dit verkoopkanaal - met inmiddels ruim 300 winkels - tussen de 5 en 10%. Een uitzonderlijke prestatie, omdat veel speciaalzaken juist met een dalende trend te maken hebben."

De breedste keuze aan biologische producten is te vinden bij de biowinkels. Naast een ruim assortiment bieden de winkeliers hun klanten vaak nog veel meer. Denk aan informatie over de kwaliteit en herkomst van de producten, persoonlijke aandacht bij voedingsdiëten en allergieën, proeverijen of kookdemonstraties. Biowinkeliers kiezen vaak voor een persoonlijke benadering en hechten waarde aan het contact met de klant.

Van den Idsert: "De constante groei van de biologische winkels in de afgelopen tien jaar gaat gepaard met constante vernieuwing en vergroting. Door de frisse uitstraling van veel winkels is de drempel enorm verlaagd. Steeds meer mensen vinden hun weg naar de winkels met het beste en breedste biologische assortiment. Deze publieksverkiezing is bedoeld als steun in de rug voor de winkeliers en geeft klanten de mogelijkheid om te laten weten wat ze van hun biologische winkel verwachten."

Online stemmen

Tot 20 januari 2014 kan gestemd worden op www.mijnfavorietebiowinkel.nl. De leukste, meest inspirerende inzendingen maken kans op een gratis biologische boodschappenbox ter waarde van 50 euro. Per 200 deelnemers wordt één box weggegeven. De verhalen van de prijswinnaars komen op de website te staan.

Elke biologische winkel in Nederland dingt automatisch mee naar de eretitel 'Favoriete biowinkel'. Bij het tellen van de stemmen wordt rekening gehouden met het aantal klanten dat wekelijks bij een winkel naar binnenloopt, zodat grote en kleine winkels evenveel kans maken. De winnende winkel wordt bekend gemaakt op woensdag 22 januari bij de BioVak in Zwolle.

Voor meer informatie: www.mijnfavorietebiowinkel.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.