"Janny Looijen: "Bio vormt rode draad binnen ons bedrijf"

Bio-aandeel van 70% binnen Korpershoek Warehousing & Forwarding

Tholen - Met een aandeel van 70% is bio een zeer belangrijk tak van sport voor Korpershoek Warehousing & Forwarding. De logistieke dienstverlener in Nijkerk bestaat 28 jaar en is al van begin af aan actief binnen de biologische branche. Korpershoek verzorgt de op- en overslag, expeditie en douane-afhandeling. "We zijn 28 jaar geleden meteen de biologische branche ingerold. De branche was in die tijd net in opkomst. Daarom zagen we volop mogelijkheden en zijn we hier op ingesprongen. Bio vormt inmiddels echt de rode draad binnen ons bedrijf", zo geeft Managing Director Janny Looijen aan.


Janny en een deel van het Korpershoek-team.

Janny vertelt dat veel ondernemers met bio-producten in die beginperiode onder meer vastliepen bij het inklaren in de haven. "Wij waren toentertijd één van de eerste logistieke bedrijven die deze dienst verleende." Inmiddels werken bij Korpershoek vier douanedeclaranten. "Dit is een heel specialistisch werk, omdat zij alle bio-certificeringen moeten kennen en moeten kunnen lezen."

Het bio-aandeel binnen Korpershoek ligt momenteel dus op 70 procent. "En misschien is dit nu zelfs al hoger. Het biologisch aandeel binnen ons bedrijf bedroeg altijd al meer dan de helft. Het is dus een goede business voor ons." Ze heeft de laatste jaren gemerkt dat de biologische branche een stuk commerciëler is geworden. "Het idealistische is minder aanwezig maar zie je in een aantal bedrijven nog wel terug." Daar komt bij dat in de logistieke dienstverlening sowieso veel veranderd is in de afgelopen jaren: "De regelgeving is in de loop van de jaren veel strenger geworden en de marges kleiner. En sinds de start van het digitale tijdperk gaat alles ontzettend snel."


Het pand van Korpershoek Warehousing & Forwarding in Nijkerk.

"Nooit meer 20 vrachtwagens voor de deur"

Het merendeel van de biologische producten die in het magazijn van Korpershoek opgeslagen staan, komt vanuit het buitenland en wordt naar het buitenland vervoerd. We hebben veel verschillende producten staan uit diverse landen en van over de hele wereld."

Uiteraard staan niet alle producten in het magazijn opgeslagen. "Er zijn ook veel bedrijven waarvoor we alleen de afhandeling regelen. Die producten zien we hier eigenlijk niet. Vroeger stonden er wel eens 20 vrachtwagens voor de deur geparkeerd. Dat is nu niet meer het geval, hierdoor is het wat minder zichtbaar geworden wat we precies doen."


Wat foto's van het magazijn. Rechtsboven bio-rijst uit Canada en rechtsonder zakken met biologische rietsuiker.

BioFach

Ook in 2014 zal Korpershoek weer van de partij zijn op de BioFach in Neurenberg. "Daar staan we vooral om onze klanten te spreken. We komen er van begin af aan. Alleen hadden we niet altijd een eigen stand. Om wat meer structuur te krijgen hebben we op een gegeven moment besloten om er zelf met een stand te gaan staan. Dit bevalt heel goed, het is altijd leuk om er bij te zijn."

Voor meer informatie:

Janny Looijen
Korpershoek Warehousing & Forwarding
Melkrijder 16
3861 SG Nijkerk
033 4453090
j.looijen@korpershoek.nl
www.korpershoek.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven