Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Smaakwarenhuis de Lage Landen in Breda:

Honderden (biologische) streekdelicatessen in één winkel

Honderden streekproducten uit de Lage Landen vind je onder één dak bij Smaakwarenhuis de Lage Landen in Breda. Dit is een eetwinkel met een eigen bakkerij, restaurant en diverse versafdelingen: zuivel, kaas, vlees, vis, groente, fruit en dranken. "De vaklui, boeren en telers achter de producten van ons assortiment kennen we allemaal persoonlijk. Hun verhaal, hun gekte voor het vak, vertellen we je graag in onze winkel. De meeste producten zijn op biologische wijze geproduceerd en de nadruk ligt op smaken van dichtbij", vertelt Lucas Boot.

Lucas geeft aan dat ze gek zijn op lekkers van dichtbij. "We geloven er namelijk in dat voedsel van dichtbij huis vertrouwder is, beter voor de smaak, mens, dier en omgeving, transparanter en vooral ook heel leuk. De Lage Landen reizen we af op zoek naar culinaire parels en bijzondere ambachtslui: van Luxemburgse fonkelwijnboeren en Gentse kaasmakers tot Amsterdamse worstendraaiers en ambachtelijke Brabantse bierbrouwers. Contact met de makers is voor ons de kern van lokaal en goed eten. Al dat lekkers heeft een eigen geschiedenis. Een verhaal over de plaats waar een ingrediënt goed en smaakvol groeit. Waarom nu juist zo lekker op die ene plek? Die provincie? Juist in die maand, in dat bijzondere seizoen? Ambachtsmensen en boeren werken met die natuurlijke omstandigheden en alleen de besten komen met de mooiste, lekkerste producten. Tijd, plaats en vakmanschap proef je terug in alle lekkernijen waarmee we werken."


Feestpakketten met streekproducten

Het Smaakwarenhuis heeft een smakelijke selectie gemaakt van tientallen lokale en regionale Laaglandse delicatessen en die samengebracht in een serie feestpakketten. Elk pakket heeft zijn eigen thema. Bijvoorbeeld De Winterdip, met een Brandroodkaas van Michiel Cassuto uit Ede of De Doorstamper met streekingrediënten voor een winterse stamppot. "Een origineel cadeau voor een zakenrelatie, collegalekkerbek of natuurlijk om jezelf mee te verwennen." Bekijk hier het overzicht van de Laaglandse feestpakketten.

Kom kijken, kom proeven!

"We zouden het ontzettend leuk vinden om ons verhaal persoonlijk aan je te vertellen. Dit bericht is dan ook meteen een uitnodiging voor een rondleiding door Smaakwarenhuis de Lage Landen in Breda. Uiteraard laten we je volop proeven van de laaglandse delicatessen in onze winkel. Trek om langs te komen? Stuur een mailtje naar: [email protected]", besluit Lucas.

Meer informatie over Smaakwarenhuis de Lage Landen op www.smaakwarenhuis.com, Facebook en LinkedIn.
Publicatiedatum: