Friese bio-producten proeven op LC nazomerfair

Oars Ite? Yt mar Frysk!

Zaterdag 21 en zondag 22 september staat het Frysk Eko Produkt in de spotlight tijdens de LC nazomerfair op landgoed Stania State in Oenkerk. In de Oars Ite tent wordt jong en oud geprikkeld na te denken over eten, en dan met name biologisch eten, uit de regio. Kinderen kunnen aardappelpoppetjes maken van (raar gevormde) aardappelen. Er zijn proeverijen, producenten komen vertellen over hun producten en er is een quiz over eten met verrassende vragen en antwoorden.

Oars Ite is een initiatief van De Friese Milieu Federatie en heeft als doel om de Friezen te stimuleren meer duurzame, streek- en seizoensproducten te eten. Een doel dat goed aansluit bij het Frysk Eko Produkt, een samenwerking van dertien biologische producenten uit Friesland. Van akkerbouwer tot molenaar van slager tot webwinkelier, de bedrijven van het Frysk Eko Produkt zijn zeer divers maar hebben een belangrijk ding gemeen, namelijk hart voor eerlijke biologische producten, gemaakt in eigen regio. Oars Ite? Yt mar Frysk!

Voor meer informatie zie ook www.fryskekoprodukt.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.