Sticker doet dienst als klantenkaart bij Bio-Planet

Meer dan 100.000 klanten van de biologische supermarktketen Bio-Planet hebben een sticker in de bus gekregen die dienst doet als klantenkaart.

Ze kunnen de sticker plakken op persoonlijke spullen die ze altijd bij zich hebben, zoals een sleutelhanger of een pasje van een ander winkel. Om korting op aankopen te krijgen, moeten ze de sticker bij de kassa laten zien. De sticker is persoonlijk; hierdoor kan Bio-Planet het aankoopgedrag van zijn klanten beter leren kennen. Dit maakt het mogelijk om het assortiment in de supermarkt af te stemmen op de klanten en consumenten persoonlijke aanbiedingen te doen.


Milieu

Volgens Bio-Planet werkt de sticker net zo goed als een klantenkaart, maar is makkelijker voor klanten (niet weer een pasje erbij in de portemonnee) en is het beter voor het milieu. Consumenten die toch liever een kaart willen kunnen de sticker plakken op een kaart uit PETG die Bio-Planet ter beschikking stelt. PETG-plastic kent een lagere smelttemperatuur en is recycleerbaar, meldt de biologische keten.

Bron: Levensmiddelenkrant

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.