Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vanaf 15 augustus op historische locatie

Nieuw in Weert: biologische markt

Weert is een markt rijker. Vanaf donderdag 15 augustus start op de Oelemarkt een biologische markt. Rondom de fontein van de Oelemarkt staan voortaan op donderdagmiddag van 16:00 tot 20:00 uur een achttal kramen met biologische producten. Een leuke aanvulling op het winkelen tijdens de koopavond in Weert die tot 21:00 uur duurt. Wethouder John Cardinaal opent de biologische markt.

Op de gemoedelijke biologische markt kunt u uw boodschappen doen bij de producenten van biologische producten. U hoort uit eerste hand de verhalen over de productie van uw aankopen. De historische locatie op de Oelemarkt geeft de markt extra sfeer.


Kleinschalige opzet

De opzet is een kleinschalige, gezellige markt met maximaal acht kramen. De meeste ondernemers komen uit het gebied rond Eindhoven en verkopen onder meer groente, fruit, eieren, vlees, streekproducten, zuivel zoals biologisch-dynamische geitenkaas, delicatessen en specerijen. Het Muuƫletentje, een Weerter natuurvoedingswinkel, zal ondermeer bakkerijproducten aanbieden. Kortom een gezellige markt op de Oelemarkt.

Horeca Oelemarkt

De ondernemers op de Oelemarkt verlenen ook medewerking. Zij zorgen voor diverse terrasjes tijdens de markt. De horecaondernemers willen de Oelemarkt ook overdag, en zeker tijdens de biologische markt, gezellig maken.

Experiment

De biologische markt is een experiment voor Weert. De markt staat al enkele jaren met succes in Eindhoven en slaat nu de vleugels uit naar Weert. De initiatiefnemers bekijken na drie maanden of het experiment is geslaagd.

Voor meer informatie: www.weert.nl
Publicatiedatum: