Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische boeren uit Peru en Bolivia bekijken Boerenmarkt Utrecht

Mieke Baldé ontving afgelopen vrijdag 12 juli biologische boeren en tuinders uit Bolivia en Peru hartelijk op de Biologische Boerenmarkt Utrecht. De gasten uit Zuid Amerika waren geïnteresseerd in de afzet en keten van biologische producten in Nederland. De Peruaanse en Boliviaanse bezoekers vertegenwoordigen als telers de controle- en afzetorganisaties in hun landen. Zij waren in Nederland uitgenodigd door de ZLTO en Agriterra.

Mieke (links op de foto in rood shirt) leidde de bezoekers rond over de Biologische Boerenmarkt Utrecht, vertelde over haar producten, aantal klanten en haar omzet. Ook de andere kramen op de boerenmarkt werden precies bekeken door de bezoekers. Naast de boerenmarkt en Moestuin Maarschalkerweerd in Utrecht bezochten ze eerder in de week ook de biologische groothandel, zoals Eosta en Udea, plus een EkoPlaza.


Mieke Baldé (links in rood shirt) leidde de bezoekers rond over de biologische Boerenmarkt Utrecht.

Mieke Baldé van Tuinderij de Volle Grond op landgoed Amelisweerd in Utrecht verkoopt een gedeelte van haar oogst op de markt in Utrecht. Het andere deel van haar verse producten gaat in groentepakketten. De Biologische Boerenmarkt Utrecht investeert bovendien in een boerenmarkt-webwinkel: vooraf via internet bestellen en snel ophalen bij de marktkraam. Iris van de Graaf en Jan Belon van deze nieuwe webwinkel-service Locafora vertelden over de logistiek van een dergelijke webwinkel.

Mieke Baldé, één van de onderneemsters in het praktijknetwerk de Boer-op-streek-Markt, vertelde samen met praktijknetwerk-begeleider Maria van Boxtel over de nieuwe communicatie-aanpak van de markt. Het verbinden van de markt met de boerderij en het seizoen werkt goed om nieuwe klanten naar de Utrechtse markt te trekken. Salvador Sánchez Serna, de voorzitter van de biologische producentenvereniging van Peru, vond dit interessant. "Lima heeft 8 miljoen inwoners, een kwart van onze bevolking. De verbinding met de boerderij en de landbouw wordt ook bij ons minder. Verkoop van onze producten via de markt blijft wel belangrijk. Ook wij kunnen hier in de communicatie over onze boerenmarkten aandacht aan besteden."

Voor meer informatie: Maria van Boxtel, www.landco.nl en www.tuinderijdevollegrond.nl
Publicatiedatum: