Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We gaan echt voor gecertificeerde bio-producten"

Exploitanten gezocht voor biologische boerenmarkt in Roermond

Tholen - Het bestuur van de stichting biologische Boeremerret Limburg wil een wekelijkse biologische markt op gaan zetten in Roermond. "De bio-markt in Maastricht bestaat inmiddels al 18 jaar en die in Sittard al 16 jaar. We willen nu uitbreiden naar Roermond", vertelt Tiny Goossens. Zij is voorzitter van 'biologische Boeremerret Limburg' en runt De Natuurbakkerij in Geleen.

Ze geeft aan op zoek te zijn naar iemand die een marktkraam met biologische kazen wil exploiteren. "Ook is er ruimte voor een kraam met biologisch vlees en eventueel voor een kraam met seizoensfruit. Het brood is al ingevuld. Ook hebben we al een kraam waarin biologische groenten verkocht zullen gaan worden." Tiny benadrukt dat de bedrijven wel Skal-gecertificeerd moeten zijn. "Wij gaan echt voor het biologische."

De organisator van de markt staat ook zeker open voor idee├źn. "Wil een ondernemer bijvoorbeeld zo af en toe zijn elektrische fietsen komen verkopen op de markt, dan maken wij daar bijvoorbeeld graag plaats voor. Daar zijn we heel flexibel in. Wel draait het op de markt in eerste instantie uiteraard om biologische levensmiddelen."

Achterstand ten opzichte van Randstad

Tiny erkent dat de biologische markt in Limburg nog achterloopt op die in de randstad. Dit maakt het voor de stichting lastiger om exploitanten voor de markt te vinden. "Er zijn hier wel genoeg bio-bedrijven, maar ik begrijp ook wel dat het soms niet in het bedrijfsprofiel past om hun producten ook nog eens op de markt te gaan verkopen."

Voor meer informatie: Tiny Goossens - [email protected] - 046 4747664