Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stadsbakkerij Broodt Skal-gecertificeerd

Op 19 juni 2013 is Stadsbakkerij Broodt officieel het Skal-certificaat toegekend. Daarmee mogen zij de termen bio en biologisch verbinden aan alle broodt en banket die zij in de bakkerij vervaardigen. Zij zijn nu de enige biologische warme bakker van Eindhoven.

De term biologisch mag alleen gevoerd worden wanneer men Skal gecertificeerd is. Het Skal-certificaat is een waarborg voor de consument dat alles geheel volgens de Bio-regels verloopt en zij ervan verzekerd kunnen zijn dat het aanbod van Stadsbakkerij Broodt 100% biologisch is.Stadsbakkerij Broodt is een ambachtelijke bakkerij, gespecialiseerd in desembroden. Zij verwerken alleen Biologische grondstoffen in de bakkerij. Broodt kiest er bewust voor om géén broodverbeteraars, bakvetten, kleurstoffen of andere toevoegingen te gebruiken. Dit levert mooie robuuste broden op zonder dat de smaak en textuur van brood kunstmatig beïnvloed is. Daardoor is het niet te vergelijken met brood dat de meeste mensen inmiddels gewend zijn. Broodt van Broodt is puur en ambachtelijk in een steenoven gebakken. Het is broodt dat je aan vakantie doet denken en waar je niet van af kunt blijven.

Het assortiment bestaat uit verschillende soorten desembroodt, klein broodt, eenvoudig gebak en croissants. Speltbroodt vormt een groot deel van wat er in de planken ligt. Elke dag maken bakker Peter Verhoeven en eigenaar Dido van Klinken nieuwe creaties die aan de lange toonbank geproefd mogen worden als je in de bakkerij bent. De open bakkerij, de koffielounge en de winkel vormen samen één grote transparante ruimte. Het bereiden van het broodt wordt in het volle zicht van de klanten gedaan. Bakken is een schitterend ambacht dat door iedereen gezien mag worden. Het kopen van broodt wordt hierdoor een belevenis.Dido omschrijft zijn broodt als 'Biologisch waar je blij van wordt'. "Ons brood is biologisch en eerlijk, maar eigenlijk is dat bijzaak, want de smaak van het broodt staat voorop!"

Stadsbakkerij Broodt aan de Smalle Haven 101 werd op 1 juni jongstleden geopend door wethouder Joost Helms van de Gemeente Eindhoven (wethouder van milieu, sport en mobiliteit).

In de nabije toekomst wordt ook de broodtjes lounge met terras geopend. De koffie, thee en alle gerechten die zij serveren zijn Biologisch en waar mogelijk maken zij gebruik van streekproducten.

Stadsbakkerij Broodt is ook actief op social media. Volg Broodt op Facebook en op Twitter.

Voor meer informatie:

Stadsbakkerij Broodt
Smalle Haven 101
5611 EH Eindhoven
040 2112200
[email protected] 
Publicatiedatum: