Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
13 tot en met 22 juni

Bijzondere actie op 11 biologische boerenmarkten

Onder het motto 'kom 's naar ons erf!' houden 11 biologische boerenmarkten in Nederland een bijzondere actie om bezoekers van de markt kennis te laten maken met de boer en zijn boerderij. De biologische boerenmarkten in Almere, Amstelveen Ridammerhoeve, Arnhem, Apeldoorn, Maastricht, Sittard, Nijmegen, Tilburg, Utrecht, Zutphen en Zwolle nemen deel aan de actie. Van donderdag 13 tot en met zaterdag 22 juni maken kopers op de boerenmarkten kans op een geheel verzorgd Boergondisch feestmaal voor twee personen, heerlijk dineren bij de biologische boer tussen de koeien of de gewassen. Of de consumenten maken kans op een kookboek 'van eigen erf', het prijswinnende kookboek vol boerenrecepten en verhalen over de boerderij.Uniek op de deelnemende Biologische Boerenmarkten is de mogelijkheid om de biologische boer of boerin in levende lijve te ontmoeten. Bijvoorbeeld boerin Tineke van den Berg in Almere met het smaakvolle rundvlees van de Stadsboerderij. Of geitenboer Harry van Wenum in Utrecht met zijn ambachtelijke Stroese Dame geitenkazen. En tuinder Reni ter Wal in Arnhem of Apeldoorn met dauwverse groenten van tuinderij de Hooge Kamp. Elf biologische boerenmarkten zetten met de actie van 13 tot en met 22 juni de markt en de boer extra in het zonnetje. Alle informatie over de actie op www.vaneigenerf.nl.

De deelnemende markten aan de actieweken zijn:
 • Almere: Biologische Boerenmarkt, Stadslandgoed de Kemphaan, zaterdag van 9:30 tot 13:00 uur
 • Amstelveen/Amsterdam: Biologische Boerenmarkt Ridammerhoeve, Nieuwe Meerlaan 4 in Amstelveen, zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur
 • Arnhem: Biologische Boerenmarkt, Kerkplein, zaterdag van 8.00 tot 17:00 uur
 • Apeldoorn: Biologische Boerenmarkt, Leienplein, donderdag van 9:00 tot 14:00 uur
 • Maastricht: Biologische Boerenmarkt, Stationstraat, donderdag 13.30 tot 18:30 uur
 • Sittard: Biologische Boerenmarkt, Steenweg, zaterdag 9:30 tot 14:00 uur
 • Nijmegen: Biologische Boerenmarkt, Kelfkensbos, zaterdag van 8:30 tot 14:00 uur
 • Tilburg: Biologische Boerenmarkt, Koningsplein, zaterdag van 10:00 tot 16:30 uur
 • Utrecht: Biologische Boerenmarkt, Vredenburgplein, vrijdag van 10:00 tot 18.00 uur
 • Zutphen: Biologische Boerenmarkt, Lange Hofstraat, donderdag 8:00 tot 13:00 uur
 • Zwolle: Biologische Boerenmarkt, Melkmarkt, vrijdag van 8:00 tot 13:00 uur

Win een Boergondisch feestmaal of een kookboek

Tijdens de actie op de tien deelnemende biologische boerenmarkten kunnen consumenten een Boergondisch feestmaal winnen. Bij een Boergondisch feestmaal kunnen bezoekers overheerlijk dineren in de stal, de wei of de boerenschuur. De biologische boer heet de gasten welkom op het boerenerf en vertelt tijdens een smaakvolle rondleiding over het telen van bijzondere, biologische producten. Ook kunnen consumenten een kookboek 'van eigen erf' winnen. Dit kookboek is onderscheiden met de Gourmand Best in the World award en verhaalt over de oogst van de volle grond zoals verse doperwten, dauwverse sla en rijp geplukt rood fruit. Over diervriendelijk vlees en hoe je daarmee eerlijk en lekker kunt koken. Een kookboek, waarin de biologische boer, tuinder én kok hun passie delen met genieters van écht eten.

Op bezoek bij de boer tijdens 'Lekker naar de boer!' weekend

Aansluitend aan de actieweken op de biologische boerenmarkt en in het weekend van 22 en 23 juni kan iedereen kennis maken met de biologische boer in de buurt. Tijdens de landelijke open dagen 'Lekker naar de Boer' openen biologische boeren en tuinders hun erf voor het grote publiek met allerlei activiteiten voor jong en oud. Kijk voor een locatie in de buurt op www.lekkernaardeboer.nl.

Nieuwe aanpak markt

De actieweken zijn onderdeel van een 'praktijknetwerk' project waarbij de biologische boeren en tuinders werken aan een nieuwe professionelere aanpak van de markt in Utrecht en in de rest van Nederland. De nieuwe aanpak gaan zij de komende twee jaar in de praktijk brengen. Deelnemers van het praktijknetwerk zijn ondernemers van de biologische boerenmarkt Utrecht en het Netwerk Biologisch Goed Van Eigen Erf. Met de nieuwe aanpak willen de boeren en tuinders op de markt nieuwe doelgroepen bereiken.
Publicatiedatum: