Zaterdag 8 juni en maandag 10 juni

Filmhuis Movie W vertoont Dansen met Gehoornde Dames

In samenwerking met de Boerengroep organiseert filmhuis Movie W aan de Wilhelminaweg 3A in Wageningen twee avonden over antibioticavrije bedrijfsvoering. Eerst zal Dansen met Gehoornde Dames vertoond worden, gevolgd door een vraag- en antwoordkwartiertje met Jan Dirk en Irene van de Voort.

Dansen met Gehoornde Dames is een indringend portret van een boerenstel dat het verschil maakt in een wereld die overgenomen is door geld, regels en procedures. Wat gebeurt er als je stopt met antibiotica? Als je zelfs de koeien helemaal niet meer vaccineert? En wat gebeurt er als je van rauwe melk kaas maakt zoals vrijwel nergens in Nederland meer voorkomt? Jan Dirk en Irene van de Voort vroegen zich dat als boerenstel ook af, want ze geloven niet meer in de technologische oplossingen die ze als een opstapeling van problemen zien. Als ze in 2004 stoppen met antibiotica wordt pas echt duidelijk hoe slecht de koeien er voor staan. Het begin van een lange zoektocht op weg naar een oorspronkelijke kringloop.


Jan Dirk met één van de gehoornde dames

Het resultaat is een uniek antibioticavrij bedrijf waar gezonde koeien leven zonder inentingen, een ecologisch evenwichtig weiland waar de wetenschap versteld van staat en waar een kaas gemaakt wordt die bij de beste restaurants als delicatesse op het menu staat. Dansen met Gehoornde Dames is een geweldig portret van een boerenstel dat hun bedrijf met zichtbaar plezier runt. De vertoningen zijn gratis, wel vraagt Movie W een vrijwillige bijdrage.

Zaterdag 8 juni: 19:00 uur
Maandag 10 juni: 20:30 uur

Kijk voor meer informatie op www.movie-w.nl en www.dansenmetgehoorndedames.nl.

Bron: Movie-W

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven