Lezingen rond thema 'Op weg naar een fijnzinnige landbouw'
Veelzijdig programma bij De Lepelaar tijdens Lekker naar de Boer
Het bedrijf is 44 hectare groot en heeft ook een kas met onder andere tomaten en komkommers. De hoofdteelten zijn graan, aardappelen, wortelen, kool en bieten, daarnaast stengel-ui, snijbiet, sperziebonen, bloemen en kruiden. Er wordt een vruchtwisselingsschema toegepast van zeven jaar. Vijf jaar productie, twee jaar rust met als teelt grasklaver of luzerne. De laatste jaren wordt ook gebruik gemaakt van bloeiende akkerranden die tijdens de open dag zeker in bloei staan (functionele agrobiodiversiteit).
Kortom er valt genoeg te zien op een modern en vooruitstrevend bedrijf dat nog steeds in ontwikkeling is. Zeker nu het thema gezondheid een steeds belangrijker rol vervult binnen het bedrijf en zijn weg naar de toekomst. Voedingskwaliteit voor preventieve gezondheidszorg.
Maar er valt ook wat te beleven met het programma wat speciaal voor deze open dag is samengesteld: Er worden twee lezingen gehouden, om 10:30 uur en om 15:00 uur. Het thema zal zijn: 'Op weg naar een fijnzinnige landbouw'. Dit naar aanleiding van het boek over de biologisch-dynamische landbouw, dat Jan samen met John van der Rest geschreven heeft.
Chefkok Serge Palenstijn van het AMC uit Amsterdam verzorgt een proeverij van de eigen producten van het bedrijf de Lepelaar. Herman Smith uit Koedijk exposeert zijn laatste werken met als thema HET GRAAN. En natuurlijk zijn er ook rondleidingen en is er gelegenheid tot het stellen van vragen.
U bent van harte welkom op het bedrijf van Jan en Inge Schrijver, Joris Kollewijn en de vele medewerkers.
Natuurlijk is de bedrijfswinkel van De Lepelaar ook geopend en is er een speciale aanbieding van het boek 'Op weg naar een fijnzinnige landbouw' gecombineerd met een gevulde tas met groenten van het eigen bedrijf voor 19,95 euro. Zie voor meer informatie ook de website van het bedrijf www.delepelaar.com.