
Abonneren
Vacatures
- R&D Trial Manager Vegetables | Team Lead
- Loodsmedewerk(st)ers Groente en Fruit
- Global Sourcing Manager
- Business Unit Manager Importeurs & Exporteurs
- Docent Teelt
- Buying Operations Manager (BOM Process)
- Bestuurslid
- Internationaal accountmanager Duitsland
- Manager Operations Ethiopia
- Quality controller
Top 5 - gisteren
- "Qua kosten zitten biologische champignons aan maximum"
- Robotbouwers willen van biologisch naar gangbaar
- Boeren en tuinders melden zich voor problemen mentale gezondheid
- Amerikaans landbouwministerie biedt steun aan biologische zuivelproducenten
- "Als iedereen een tientje wil betalen voor een zakje van vijf tulpenbollen, dan ben ik morgen biologisch"
Top 5 - afgelopen week
- In memoriam Harmen Peters
- René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- Fotoreportage: Bio-producenten op PLMA 2023
- "Diversiteit is altijd beter dan een monocultuur"
- Meer natuur, beter voor dierenwelzijn: maar boer Gerjo Koskamp kan het niet alleen
Top 5 - afgelopen maand
Lezingen rond thema 'Op weg naar een fijnzinnige landbouw'
Veelzijdig programma bij De Lepelaar tijdens Lekker naar de Boer
Het bedrijf is 44 hectare groot en heeft ook een kas met onder andere tomaten en komkommers. De hoofdteelten zijn graan, aardappelen, wortelen, kool en bieten, daarnaast stengel-ui, snijbiet, sperziebonen, bloemen en kruiden. Er wordt een vruchtwisselingsschema toegepast van zeven jaar. Vijf jaar productie, twee jaar rust met als teelt grasklaver of luzerne. De laatste jaren wordt ook gebruik gemaakt van bloeiende akkerranden die tijdens de open dag zeker in bloei staan (functionele agrobiodiversiteit).
Kortom er valt genoeg te zien op een modern en vooruitstrevend bedrijf dat nog steeds in ontwikkeling is. Zeker nu het thema gezondheid een steeds belangrijker rol vervult binnen het bedrijf en zijn weg naar de toekomst. Voedingskwaliteit voor preventieve gezondheidszorg.
Maar er valt ook wat te beleven met het programma wat speciaal voor deze open dag is samengesteld: Er worden twee lezingen gehouden, om 10:30 uur en om 15:00 uur. Het thema zal zijn: 'Op weg naar een fijnzinnige landbouw'. Dit naar aanleiding van het boek over de biologisch-dynamische landbouw, dat Jan samen met John van der Rest geschreven heeft.
Chefkok Serge Palenstijn van het AMC uit Amsterdam verzorgt een proeverij van de eigen producten van het bedrijf de Lepelaar. Herman Smith uit Koedijk exposeert zijn laatste werken met als thema HET GRAAN. En natuurlijk zijn er ook rondleidingen en is er gelegenheid tot het stellen van vragen.
U bent van harte welkom op het bedrijf van Jan en Inge Schrijver, Joris Kollewijn en de vele medewerkers.
Natuurlijk is de bedrijfswinkel van De Lepelaar ook geopend en is er een speciale aanbieding van het boek 'Op weg naar een fijnzinnige landbouw' gecombineerd met een gevulde tas met groenten van het eigen bedrijf voor 19,95 euro. Zie voor meer informatie ook de website van het bedrijf www.delepelaar.com.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-05-31 "Qua kosten zitten biologische champignons aan maximum"
- 2023-05-31 De Générose: nieuwe biologische 100% Franse tomaat
- 2023-05-31 "We hebben nog nooit zo vroeg zo veel biologische peren vast hoeven leggen voor komend seizoen"
- 2023-05-30 Stadsbestuur Lier oogst zelf bio-groenten voor goede doelen
- 2023-05-30 "Oog houden voor individuele uitdagingen, zodat telers geen nummer worden"
- 2023-05-30 Het geheim van Gisele Bündchen? Lokaal en biologisch eten
- 2023-05-26 Consumenten in Beieren kopen ondanks inflatie regionale en biologische producten
- 2023-05-26 Jonge zeewierondernemers presenteren duurzame innovaties op Wereld Oceanen Dag
- 2023-05-26 René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- 2023-05-26 Moestuinseizoen van start bij Landgoed Huis Sevenaer
- 2023-05-25 "In Scandinavië zien we nu bio-kasgroententelers weer terugschakelen naar conventioneel"
- 2023-05-25 "Op weg naar emissieloos stikstofgebruik in de fruitteelt"
- 2023-05-25 "Wij importeren nu meer biologische abrikozen uit Spanje dan uit Italië"
- 2023-05-24 Frans pakstation voor biologische sjalotten officieel geopend
- 2023-05-24 "Vanaf maart verloopt de afzet bio-fruit vlotter"
- 2023-05-24 Meer dan 7.000 km2 overstroomd in Emilia Romagna
- 2023-05-23 Komkommer nog altijd 'slechts' een dubbeltje, wel herstel biokomkommer
- 2023-05-23 "Met EKO is 15% biologische landbouw in Nederland haalbaar"
- 2023-05-23 Demeter-appelenhandelaar Bio-Obst Augustin betrekt nieuw pakstation
- 2023-05-23 Proeven met bio-frambozen die klaar zijn voor de toekomst