De gemeente hoopt zo zakelijke veelrijders, zoals taxi's, bestelvoertuigen en vrachtwagens te stimuleren om sneller over te stappen op schoner vervoer, zoals bijvoorbeeld Groengas. Daardoor wordt de uitstoot van fijnstof en NO2 verder teruggedrongen. Tot en met 2015 is 8,4 miljoen euro beschikbaar voor deze regeling, naast de eerder al voor elektrisch beschikbaar gestelde 8,6 miljoen.
OrangeGas realiseert en exploiteert Groengas-vulpunten. In Amsterdam zijn er al 4 Groengas-vulpunten van OrangeGas. In de nabije toekomst staan er nog 2 locaties binnen de ring op de planning. "Steeds meer bedrijven zien de voordelen van het rijden op Groengas, zoals transporteurs en taxi-ondernemers. Maar ook de afvalwagens van Afval Service West rijden bijvoorbeeld al op Groengas. Door steeds meer voertuigen in Amsterdam op Groengas te laten rijden, dragen we fors bij aan een schonere stad, door minder CO2, stikstof en fijnstof. Wij zijn dan ook verheugd over de extra stimulans van de gemeente Amsterdam", aldus Pelle Schlichting, directeur OrangeGas.
De bron van het Groengas van OrangeGas in Amsterdam is de rioolzuivering van Waternet. Het slib van de zuivering zet Waternet om in biogas en het Afval Energie Bedrijf (AEB) zet het biogas om in Groengas.