OrangeGas verheugd over extra stimulans gemeente Amsterdam

De gemeente Amsterdam breidt de financieringsmogelijkheden voor ondernemers die schoner willen rijden verder uit. Vanaf 1 mei 2013 staat de regeling voor ondernemers die veel rijden en over willen stappen op schoner vervoer ook open voor schone voertuigen, zoals Groengas, hybride en Euro6/VI. De regeling was eerder alleen van toepassing op elektrische voertuigen.

De gemeente hoopt zo zakelijke veelrijders, zoals taxi's, bestelvoertuigen en vrachtwagens te stimuleren om sneller over te stappen op schoner vervoer, zoals bijvoorbeeld Groengas. Daardoor wordt de uitstoot van fijnstof en NO2 verder teruggedrongen. Tot en met 2015 is 8,4 miljoen euro beschikbaar voor deze regeling, naast de eerder al voor elektrisch beschikbaar gestelde 8,6 miljoen.

OrangeGas realiseert en exploiteert Groengas-vulpunten. In Amsterdam zijn er al 4 Groengas-vulpunten van OrangeGas. In de nabije toekomst staan er nog 2 locaties binnen de ring op de planning. "Steeds meer bedrijven zien de voordelen van het rijden op Groengas, zoals transporteurs en taxi-ondernemers. Maar ook de afvalwagens van Afval Service West rijden bijvoorbeeld al op Groengas. Door steeds meer voertuigen in Amsterdam op Groengas te laten rijden, dragen we fors bij aan een schonere stad, door minder CO2, stikstof en fijnstof. Wij zijn dan ook verheugd over de extra stimulans van de gemeente Amsterdam", aldus Pelle Schlichting, directeur OrangeGas.

De bron van het Groengas van OrangeGas in Amsterdam is de rioolzuivering van Waternet. Het slib van de zuivering zet Waternet om in biogas en het Afval Energie Bedrijf (AEB) zet het biogas om in Groengas.

OrangeGas

OrangeGas realiseert en exploiteert Groengas-vulpunten door heel Nederland. OrangeGas is opgericht in 2008 door zwagers Marcel Borger en Pelle Schlichting, vanuit de ambitie een wezenlijke bijdrage te leveren aan de duurzame mobiliteit in Nederland. Op dit moment zijn er totaal al meer dan 120 aardgas-/groengasvulpunten in heel Nederland.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven