Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw: gratis CO2-compensatie voor groen shoppen

Duurzame producten vinden is nu nog makkelijker met de introductie van ShopjeGroen.nl. Op de website zijn meer dan 5.000 duurzame producten verzameld, de grootste duurzame selectie van Nederland.

Van duurzame mode tot tassen gemaakt van gerecycled materiaal. Van natuurlijke parfum, biologische thee en babykleren tot energiebesparende gadgets. Alleen producten van de beste duurzame webwinkels zijn geselecteerd. Daarnaast worden bekende merken vermeld die ook duurzame artikelen verkopen. Zoals kleding van Adidas, die gemaakt is van biologisch katoen. Of het merk TOMS shoes, die schoenen weggeeft aan kinderen in ontwikkelingslanden. Items die nog moeilijk zijn te vinden in gewone winkels."Ook al koop je maar iets kleins - zoals biologisch afbreekbaar afwasmiddel bijvoorbeeld - het maakt verschil. Als je kiest voor een ecologisch of fair trade alternatief kies je voor minder vervuiling, een eerlijkere verdeling, en minder CO2-uitstoot. Wij geloven dat alle kleine beetjes helpen om tot een grote verandering te komen", vertelt oprichtster Heleen Heezen van ShopjeGroen.nl.

'Gratis' boom bij aankoop

Wat ShopjeGroen uniek maakt is dat er bomen worden geplant voor aankopen die via de website worden gedaan. Tien procent van de opbrengst gaat naar het planten van bomen. Zo wordt een deel van de uitgestootte CO2 gecompenseerd die vrij gekomen is door de productie en transport van de producten. Omdat de bomen in ontwikkelingslanden worden geplant biedt het werkgelegenheid op plaatsen waar de verwachte effecten van de opwarming van de aarde het grootst zullen zijn.

"We verbruiken met zijn allen ieder jaar weer meer fossiele brandstoffen. Dat zal voorlopig niet stoppen, maar we kunnen het wel compenseren. Wist je dat een boom 21 kilogram aan CO2 per jaar kan opnemen? Zeg nee tegen CO2 en shop je groen!", aldus Chief Eco Officer Jan Logjes van Shopjegroen.nl.

Hoe groen wil je het hebben?

Je kunt binnen het aanbod van ShopjeGroen.nl zoeken in verschillende categorie├źn, zoals kleding, tassen, accessoires, woon items, natuurlijke cosmetica en energiebesparende producten. Daarnaast kun je zoeken op duurzame merken of een bepaalde eigenschap van producten. Zo kun je zoeken op enkel biologische producten of producten die fairtrade gemaakt zijn. Als je zoekt naar producten die gemaakt zijn van gerecycled materiaal kom je allerlei leuke dingen tegen. Zoals een kookschort gemaakt van Indonesische rijstzakken of een handtas van hergebruikte bliklipjes. Via ShopjeGroen.nl kun je allerlei verrassende producten ontdekken die de wereld een beetje beter maken. Handig als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een origineel cadeau.

Kijk voor meer informatie op www.shopjegroen.nl.
Publicatiedatum: