Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Vergroten van bio-bewustzijn gaat voor alles"

Goede start voor boerenmarkt in Leeuwarden

Tholen - Op 13 april werd voor het eerst naast de normale zaterdagmarkt ook een boerenmarkt gehouden. "Op de boerenmarkt krijgen boeren uit de streek de kans om hun producten te verkopen", zo licht Peter Plat van de Stichting Marktbeheer toe. Op de boerenmarkt worden onder meer biologische aardappelen, groenten en fruit, levensmiddelen en brood verkocht. Eén van de deelnemers is Paula den Hoed van natuurvoedingswinkel Brood Nodig.
 
"We hebben zaterdag een goede start gemaakt en hebben hier een heel goed gevoel aan overgehouden." De boerenmarkt is vanaf nu iedere zaterdag te vinden op de Leeuwarder Brol. "Het gaat in eerste instantie om een proef van anderhalf jaar. Wij zullen er als stichting alles aan doen om de boerenmarkt tot een succes te maken." Peter geeft aan dat de stichting veel raakvlakken heeft met biologisch. "Voor ons gaat het vergroten van het bio-bewustzijn van de consument voor alles. We steken ook graag veel energie in dit soort markten."
 

Een beeld van de locatie en een deel van de boerenmarkt.

Peter benadrukt dat de markten strikt gescheiden worden en dat dit ook in de toekomst zo zal blijven. "Er zit zo'n 50 tot 80 meter ruimte tussen de markten. De boerenmarkt zal niet opgaan in de andere markt. Wij willen als Stichting Marktbeheer de consument bewust maken over de herkomst van producten en zorgen dat zij exact weten wat ze kopen en wie het geproduceerd heeft."
 

Stichting Marktbeheer

De missie van Stichting Marktbeheer is het verbeteren van de ambulante handel door het ondersteunen van kooplieden en gemeenten zonder winstoogmerk. De medewerkers en vrijwilligers van Stichting Marktbeheer ondersteunen ambulante ondernemers en gemeenten die meer van hun markt willen maken. Stichting Marktbeheer brengt kooplieden, winkeliers en horeca bij elkaar om de markten optimaal te laten integreren in de plaatselijke centra.
 
Voor meer informatie:
 
Peter Plat
Stichting Marktbeheer
De Kletten 10
9206 BA Drachten
0512 545205
[email protected]
www.marktbeheer.com