Doelgroep
De cursus is voor iedereen die onze voedselproductie en voedselkwaliteit wil onderzoeken. Mensen die de zorg voor de aarde aan het hart gaat en daarbij verruimende gezichtspunten willen hebben om praktisch mee aan de slag te gaan.Meer specifiek:
- Diegenen die een oriëntatie zoeken in de biologisch(dynamische) land- en tuinbouw.
- Handelaars, winkeliers en winkelmedewerkers van natuurvoedingsproducten die een goed verhaal willen geven over landbouw en voeding.
- Onderwijzenden die inzien dat landbouw, voeding en gezondheid een belangrijk thema is in onderwijs en opvoeding en daar meer over willen weten.
- Beleidsmakers bij overheden of organisaties die te maken hebben met een visie op landbouwontwikkeling en voedingskwaliteit.
Doel
De cursus is er op gericht je met de biologische en biologisch-dynamische land- en tuinbouw kennis te laten maken.Inhoud en opzet
De cursus bestaat uit 4 maandagmiddagen.Aan de orde komen:
- Ontwikkeling van de landbouw in het verleden, heden en toekomst en de actualiteit van de BD nu;
- Bodem en bemesting als basis voor kwaliteit;
- Biodiversiteit en landbouw; ziekten en plagen;
- Kosmos en preparaten, hoezo interessant?
- Voedingskwaliteit nader bezien.
Verrassend zal blijken dat de vraagstukken ten aanzien van de landbouw en voeding heel veel parallellen hebben met het dagelijks leven.
Docent Michiel Rietveld
Data, tijd en kosten
Data: maandag 27 mei, 3, 17 en 24 juni. De lestijd begint om 14:00 uur en eindigt om 17:30 uur. Kosten 295 (waarvan 25 inschrijfgeld) inclusief koffie en thee.Voor meer informatie: www.kraaybeekerhof.nl