Zuiver Zuivel: 2012 in vogelvlucht

Het jaar zit er bijna op. Hierbij een kort overzicht van hoogtepunten van Zuiver Zuivel het afgelopen jaar en een vooruitblik op 2013. Corine Witkamp: "Het afgelopen jaar hebben we een actie gedaan in samenwerking met Vogelbescherming Nederland voor het behoud van de Weidevogels in Nederland, wat de weidevogels flink onder de aandacht van de Zuiver Zuivel consument heeft gebracht."
 
"Tevens zijn er nieuwe producten geïntroduceerd en daarmee is de Demeter lijn van Zuiver Zuivel nog meer versterkt. Vanillevla in 0,5 liter en magere Yomio 1 liter verpakking zijn hier voorbeelden van. Maar er zijn ook producten van EKO kwaliteit omgezet naar Demeter kwaliteit zoals de chocoladevla en vanillevla om de Demeter lijn nog meer te versterken. Zodat de winkelier zich nog beter kan onderscheiden van de supermarkt."
 
"Wekelijks hebben proeverijen plaats gevonden in de biologische natuurvoedingswinkels of tijdens open dagen, om de consument kennis te laten maken met Zuiver Zuivel."
 
"Zuiver Zuivel heeft een open dag georganiseerd voor winkeliers. Die onder het genot van een hapje en een drankje een presentatie hebben bijgewoond en een rondleiding door de fabriek hebben gekregen. Om zo een duidelijk beeld te krijgen van wat er allemaal aan vooraf gaat voordat een product in de winkel komt te staan."
 
"Afgelopen jaar hebben meer dan 20 veehouders van Zuiver Zuivel meegedaan aan de Lekker naar de Boer dagen. Met meer dan 10.000 bezoekers waren dit weer twee geslaagde dagen. En heeft iedereen die een Zuiver Zuivel veehouder heeft bezocht een goed beeld gekregen van het werk op de boerderij."
 
"Zuiver Zuivel werd in oktober genomineerd voor duurzaamste merk van 2012. Vanwege het feit dat Zuiver Zuivel streeft naar top in duurzaamheid van koe tot pak. Zo gebruikt Zuiver Zuivel groene stroom voor de productie afkomstig van eigen veehouders, worden de pakken klimaatneutraal gemaakt en is het karton FSC gecertificeerd. Uiteindelijk zijn wij in de top 10 beland van de vele aanmeldingen."

"Het verpakkingsdesign is geoptimaliseerd. In de zomer zijn bij 10 veehouders nieuwe foto's en portretten gemaakt. Op zowel de Demeter als de EKO-verpakkingen staat het merk Zuiver Zuivel nu bovenaan vermeld. Om onder andere de verwarring bij de consument weg te halen en aan te geven dat Demeter een keurmerk is en niet de merknaam van de producten. Op de EKO-verpakkingen is er voor gekozen om weidebloemen op de verpakkingen af te beelden, passend bij de productkleur. Dit om de biodiversiteit van Zuiver Zuivel aan te geven, dat deze weidebloemen bij onze veehouders in de wei terug te vinden zijn."
 


"En om de feestdagen extra goed door te komen heeft Zuiver Zuivel Gezouten Roomboter geïntroduceerd! Een heerlijke roomboter voor op brood, een vers afgebakken warm broodje. Of op stokbrood bij de borrel of bij het diner. Gezouten roomboter is ook goed te gebruiken om mee te koken, of te bakken."
 
"Een korte vooruitblik op volgend jaar, er staan genoeg dingen op de planning. Onder andere een nieuwe actie dit keer in samenwerking met Heifer Nederland, 'spaar mee voor een koe voor Malawi'. De Lekker naar de Boer-dagen ontbreken niet op de planning en ook niet de wekelijkse proeverijen. Dit is nog maar een kleine greep uit de planning, om van alles op de hoogte te blijven kunt u ons het beste volgen op twitter of via facebook."
 
"Rest ons alleen nog iedereen een fijne kerst en een gezond, biologisch 2013 toe te wensen!"
 
Het team van Zuiver Zuivel


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven