Het nieuwe koken komt van eigen boerenland

Vrijdag 21 december: Kerstfeest op biologische boerenmarkt Utrecht

Lekker koken met ingrediënten van ons eigen boerenland tijdens de kerstdagen? Biologische boeren leren bezoekers van hun wekelijkse boerenmarkt op het Vredenburg plein in Utrecht hoe dat moet. Op vrijdag 21 december aanstaande organiseren zij daartoe een speciale Kersteditie van hun markt. Boerin, kaasmaakster en hobbykok Magda Scholte stelt speciaal voor deze gelegenheid unieke kerstrecepten samen met de oogst van het boerenland. Met recepten voor wilde witte peen, geroosterde bietensoep, feestelijke rode kool, eendenborst en krokante kaasjes leert zij bezoekers (op)nieuw te koken met goud van eigen bodem. Elke marktkraam heeft een speciale aanbieding, vers uit het seizoen. In de kramen zijn de speciale kerstrecepten verkrijgbaar, met een handig boodschappenlijstje: het nieuwe koken van eigen boerenland is voor iedereen binnen handbereik.Vlak voor kerst is de biologische boerenmarkt Utrecht op 21 december aanstaande omgetoverd tot een gezellig Kerstfeest. Met kerstversiering op de kramen en de geur van verse dennentakken wordt boodschappen doen een echte belevenis. De biologische boerenmarkt biedt voor het Kerstfeest unieke en heerlijke kerstrecepten van eigen boerenland. Zowel voor seizoensgerichte drie-gangenmenu's met vlees, vis of juist vegetarisch als recepten voor een gezellige brunch. In de recepten is van elke kraam op de biologische boerenmarkt het smaakvolste boereningrediënt verwerkt.

Bezoekers zijn welkom op het Kerstfeest op de biologische boerenmarkt Utrecht op vrijdag 21 december van 10:00 tot 18:00 uur op Vredenburg.

Nieuwe aanpak markt

Het Kerstfeest is onderdeel van een 'praktijknetwerk' project waarbij de biologische boeren en tuinders werken aan een nieuwe professionelere aanpak van hun markt in Utrecht. De nieuwe aanpak gaan zij de komende twee jaar in de praktijk brengen. Ook als voorbeeld voor andere boerenmarkten in Nederland. Deelnemers van het praktijknetwerk zijn ondernemers van de biologische boerenmarkt Utrecht en het Netwerk Biologisch Goed Van Eigen Erf. Met de nieuwe aanpak willen de boeren en tuinders op de markt nieuwe doelgroepen bereiken.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven