Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rixt Langeveld van Natuurlijk! Kerstpakket:

"Inhoud net iets anders dan reguliere kerstpakketten, dat verrast mensen"

Tholen - Rixt Langeveld van Natuurlijk! Kerstpakket biedt kerstpakketten met inhoud aan. De pakketten zijn gevuld met eerlijke, biologische en regionale producten. En omdat Rixt duurzaamheid erg hoog in het vaandel heeft staan bevat ieder pakket ten minste een houdbaar product. "Ik vind het zonde dat binnen 3 weken vaak het hele pakket al op is. Daarom vul ik de pakketten aan met een product waar je ook langer iets aan hebt", licht Rixt toe.

Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan kookboeken of een thermoskan. Ook aan de vogeltjes wordt gedacht in de vorm van een vogelvoedersilo en een nestkast. "Opvallend is bijvoorbeeld ook de dopper. Dit is een flesje en een drinkglas in één. De dopper kan ook voorzien worden van een bedrijfslogo. En bij duurzaamheid denk ik bijvoorbeeld ook aan minder lang douchen. Hierbij kan de douche coach in het 'Lekker sportief'-pakket van pas komen."


Lekker buiten-large

Rixt geeft aan dat ze positieve reacties krijgt op haar kerstpakketten. "De meeste mensen die bij Natuurlijk! Kerstpakket terecht komen zijn verrast omdat de inhoud wat anders is dan in reguliere kerstpakketten. En ze zien het als iets positiefs dat er ook producten in zitten waar ze langere tijd iets aan hebben." Ook qua verpakkingen zijn er overigens verschillende duurzame mogelijkheden: een houten kratje, een kerstdoos, een big shopper met natuurprint en Dutch Chair Design (een doos die omgebouwd kan worden naar een krukje).


Lekker uit Nederland - Noord Nederland

In de diverse kerstpakketten zitten zowel producten van regionale producenten als van bekende merken. "De bekende merken heb ik in de pakketten gestopt om de herkenbaarheid te vergroten. Merken als La Bio Idea en Ekoland kent iedereen wel, maar ik wil ook regionale bedrijven een kans geven. Het pondskaasje van de biologische boerderij KleiKracht uit Winsum is daar een voorbeeld van. Dit is een mooi melkveebedrijf die vlakbij mij gevestigd is en waar diervriendelijkheid voorop staat. Ook doen ze aan natuurbeheer in samenwerking met het Groninger Landschap. De melk wordt door Zuivelboerderij Den Hartogh in Meedhuizen verwerkt tot kaas. Hierbij worden ook vaak kruiden gebruikt, zoals fenegriek en komijn."In veel van de pakketten zit zowel een alcoholisch als non-alcoholische drank. "Dit vind ik belangrijk omdat er genoeg mensen zijn die helemaal geen alcohol drinken. De sappen, zoals de fruitsap van Warmonderhof in het 'Lekker uit Nederland'-pakket, geven ook extra kleur aan de pakketten.

Voor meer informatie:

Rixt Langeveld-van Gosliga
Natuurlijk! Kerstpakket
Bedrijfstak van de Korenbloem
06 13256244
[email protected]
www.natuurlijk-kerstpakket.nl
www.dekorenbloemtuinen.nl