"Directeur Chris Vanderstraeten: "Proberen jaarlijks één nieuwe winkel te openen"

Nu 15 Origin'O-winkels in België

Tholen - Op donderdag 11 oktober is de vijftiende Origin'O winkel geopend in Sint-Lambrechts-Woluwe (Brussel). Chris Vanderstraeten, directeur van Origin'O, geeft aan dat het de bedoeling is dat er de komende jaren nog meer nieuwe winkels bij gaan komen. "We proberen jaarlijks één nieuwe winkel te openen. Het moet niet te snel gaan. Het belangrijkste is dat de winkelier er klaar voor moet zijn."

Net na de oprichting in 2006 werd door Origin'O vooral gefocust op de overname van bestaande winkels. De laatste jaren wordt echter geïnvesteerd in nieuwe winkels. "Daarvoor beschikken we inmiddels over voldoende kennis en ervaring."Alle winkels van Origin'O zijn vooralsnog te vinden in Vlaanderen en Brussel. "In Wallonië hebben we nog geen vestiging. Dit staat wel op de planning voor in de toekomst." Origin'O is eigenaar van tien van de vijftien winkels. De overige vijf winkels worden gerund door franchisenemers. "De winkeliers moeten 85% van het Origin'O-assortiment volgen. De rest mogen ze vrij invullen. Dit gebeurt voornamelijk met lokale producten."

De nieuwe winkel heeft een verkoopoppervlakte van 220 vierkante meter. "Hiermee is deze winkel een middelgrote vestiging. De grootste vestiging is te vinden in Overijse." In de winkel ligt de nadruk op de versproducten, zoals consument van Origin'O gewend is. "Het draait in onze winkels om voeding, daarom verkopen we ook vrij weinig voedingssuppelementen en dergelijke producten."


Biologisch in België

De markt in België verschilt volgens Chris enorm van de Nederlandse natuurvoedingsmarkt. "Het is een heel andere markt. Wij hebben hier met veel meer verschillende spelers te maken. Het is meer ieder voor zich." Hij geeft aan dat biologisch ook in België meer en meer aanvaard wordt. "Volgens mij ligt in het boodschappenmandje van een gemiddelde conventionele klant die bij reguliere supermarkten shopt meestal al tenminste één biologisch product. De biologische markt neemt vooral in Wallonië een vlucht."Voor meer informatie:

Chris Vanderstraeten
Origin'O
Smidsestaat 17
9000 Gent
Tel: +32 92201524
Fax: +32 92203976
Mobiel: +32 474993201
chris.vanderstraete@origino.be
www.origino.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven