Overname moet positie in food, beverage en retail versterken

Van Uden neemt Schouten Logistiek over

Per 7 oktober 2012 heeft logistiek dienstverlener Van Uden de firma Schouten Logistiek B.V. overgenomen van de PAX Groep uit Leeuwarden. In de huidige marktomstandigheden is schaalgrootte noodzakelijk om in de retaildistributie concurrerend te opereren. Van Uden, in het bezit van een Skal-certificering, heeft in de afgelopen 30 jaar een leidende marktpositie verworven in duurzame logistiek en internationaal transport van food, beverage en retail. Roderick de la Houssaye, directeur Van Uden: "Door toevoeging van Schouten Logistiek wordt die positie alleen maar versterkt, met name op gebied van gedistilleerd en wijnen. Van Uden bedient al veel vooraanstaande klanten in deze branche en Schouten Logistiek brengt diverse belangwekkende namen met zich mee."De Pax Groep verkocht dit bedrijfsonderdeel omdat het zich van nu af aan volledig wil richten op zijn core business: logistieke dienstverlening voor de wereld van bouw en industrie. Sjoerd Plantinga, directeur van de Pax Groep: "Binnen de middenlangetermijnstrategie van de PAX Groep was geen focus meer op warehousing en distributie voor de retailkanalen. Wij zochten daarom een overnamekandidaat met de kennis en mogelijkheden om de medewerkers en klanten van Schouten Logistiek wel die toekomst te bieden. Voor een goede horizon binnen de retaillogistiek is schaalgrootte gecombineerd met specialisme naar mijn mening noodzakelijk. Wij denken met Van Uden de partij gevonden te hebben die aan deze voorwaarden kan voldoen."

Met Schouten Logistiek, huidige omzet 10 miljoen euro en een personeelsbezetting van 90 personen, wordt Van Uden een bedrijf met 600 medewerkers en bijna 100 miljoen euro omzet.

Van Uden is Skal-gecertificeerd. Binnen de warehouses en in de distributie wordt gewerkt volgens de reglementen die ervoor zorgen dat producten het predicaat 'biologisch' mogen krijgen. Van Uden borgt de handhaving van deze reglementen, evenals die van HACCP en BRC, door regelmatig zowel interne als externe kwaliteitsaudits te houden.

Alle activiteiten en het personeel van Schouten Logistiek komen in handen van Van Uden, waaronder de warehouseoperatie en een wagenpark van zo'n 45 vrachtwagens. Dit betekent dat de dienstverlening aan de klanten van Schouten Logistiek ongestoord wordt voortgezet. Voor hen verandert er dus weinig, behalve dat men toegang krijgt tot het brede, multimodale en duurzame pakket aan logistieke diensten dat Van Uden verder in huis heeft, zoals expeditie en containervervoer via de weg en binnenvaart. "Denk hierbij aan containerterminal Alpherium die wij in Alphen aan den Rijn exploiteren en van waaruit wij een vervoersdienst via het water van en naar Rotterdam en Antwerpen onderhouden", zegt Diederik Antvelink, mededirecteur Van Uden. "Klanten die gebruik maken van het warehouse in Alphen aan den Rijn krijgen, als ze willen, een directe aansluiting op dit milieuvriendelijk traject van en naar de zeehavens."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.